ΘέμαΤοπικά

Δρόμοι αφιερωμένοι στο 1821 – Πινακίδες για την επέτειο των 200 χρόνων(photogallery)

Νέες επιγραφές με την ονοματοθεσία δρόμων αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Οι δρόμοι του Δήμου Δέλτα που έχουν πάρει τα ονόματα Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 απέκτησαν νέες πινακίδες ονοματοθεσίας σε μια συμβολική κίνηση προς τιμή της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Οι νέες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και φέρουν τα ονόματα των Ηρώων του 1821, το λογότυπο της επετείου των 200 ετών και το λογότυπο του δήμου Δέλτα.

Οι δρόμοι με την ονομασία 25ης Μαρτίου, Αθανασίου Διάκου, Ρήγα Φερραίου, Κωνσταντίνου Κανάρη, Λασκαρίνας Μπομπουλίνας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μάρκου Μπότσαρη, Ανδρέα Μιαούλη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε όλες τις κοινότητες έχουν αποκτήσει νέες επιγραφές.Παράλληλα φιλοτεχνήθηκαν πανό και σημαίες με την επιγραφή του λογότυπου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 που θα κοσμήσουν το Δημαρχείο και όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Δέλτα.

Τα πανό και οι νέες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες το πρωί της Τετάρτης και αποτελούν μέρος του επετειακού διακόσμου του Δήμου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στην αλλαγή της ταμπέλας στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στη Σίνδο, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. «Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που δίνει αίγλη στην ημέρα του διπλού εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που φέτος θα εορταστεί χωρίς λαμπρές εκδηλώσεις και παρελάσεις, λόγω των μέτρων προστασίας του κορονοϊού. Με την απεικόνιση στιγμιότυπων της Ελληνικής Επανάστασης προσδίδεται επετειακό κλίμα και αποδίδεται ελάχιστος φόρος τιμής στους Ήρωες μας που έδωσαν το αίμα τους για το απόλυτο ιδανικό της Ελευθερίας» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης. Αντιδήμαρχοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι έδωσαν το παρόν στην τοποθέτηση επιγραφών ονοματοθεσίας στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.