ΔΙΠΑΕ: 48ωρη κατάληψη του τμήματος Γεωπονίας – Φοιτητές και καθηγητές διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα

Την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους των επτά γεωπονικών τμημάτων της Ελλάδας διεκδικούν από κοινού φοιτητές και καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), πραγματοποιώντας από σήμερα, Τρίτη (21/3) κατάληψη στο Τμήμα Γεωπονίας, η οποία θα κρατήσει μέχρι αύριο – ημέρα ψήφισης της τροπολογίας για τα νέα Γεωπονικά τμήματα.

Όπως επισημαίνουν στο GRTimes φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διεκδικούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τα τμήματα Γεωπονίας, τα οποία από το 2019 έγιναν πανεπιστήμια από ΑΤΕΙ και μετεξελίχθηκαν σε σύγχρονα Τμήματα Γεωπονίας σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζουν περαιτέρω, οι κινητοποιήσεις θα εξαρτηθούν από την παρουσίαση της τροπολογίας που αφορά τα νέα γεωπονικά τμήματα και την απονομή στους αποφοίτους της δυνατότητας άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου.

Την ανάγκη για άμεση έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων διεκδικούν διπλωματούχοι και φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση στο ΔΙΠΑΕ:

Δείτε ακόμη:
Συνεργασία Δήμου Δέλτα, ΔΙΠΑΕ και ΣΕΒΙΠΕΘ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.