ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Θέλουμε δεσμεύσεις και αποτελέσματα για τα Κέντρα Υγείας

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του δήμου Δέλτα αναφέρεται στην χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύση στο Κέντρο Υγείας Διαβατών και ζητά να φέρει η παρουσία του αποτελέσματα έμπρακτα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε  ο υπουργός υγείας κ. Αθανάσιος  Πλεύρης, στο Κέντρο Υγείας Διαβατών του δήμου Δέλτα, πρέπει να συνοδεύεται από δεσμεύσεις και αποτελέσματα στην πράξη. Δηλαδή στη καλύτερη δυνατή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Συγκεκριμένα και επί της ουσίας, το Κ.Υ. Διαβατών έχει πολύ μεγάλη ετήσια επισκεψιμότητα  που ξεπερνάει  τις 100.000 καθώς εξυπηρετεί πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ειδικά ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αυτό δείχνουν και οι περίπου 80.000 εμβολιασμοί covid.

Για το λόγο αυτό, ως δήμος συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο, (χωρίς να είναι  στην άμεση ευθύνη μας) στην επίλυση προβλημάτων, ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, πάντα  σε απόλυτη συνεργασία με το Διευθυντή του Κ.Υ.

Είναι άμεσο και αναγκαίο το Κ.Υ. να ενισχυθεί με Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο και Γενικούς Ιατρούς καθώς και άλλες απαραίτητες ειδικότητες που λείπουν.

Παράλληλα είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί κατά προτεραιότητα από το υπουργείο υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να ενισχυθούν και να ανακαινισθούν, ριζικά οι επιβαρυμένες υποδομές του.         

Επίσης υπάρχει και το Κ.Υ. Χαλάστρας, που λειτουργεί με πολλαπλές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό,  όπου οι εναπομείναντες γιατροί προσπαθούν εξαντλητικά να ανταποκριθούν στις εφημερίες. Άμεσα λοιπόν να καλυφθούν οι πολλές κενές οργανικές θέσεις, κυρίως  Γενικών Ιατρών, διότι  ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες που ασθενούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη λειτουργία του ο νέος θεσμός του προσωπικού γιατρού.  Περιοριζόμαστε σε αυτά τα απολύτως αναγκαία, σημαντικά  και άμεσα. Τελούμε εν αναμονή της θετικής ανταπόκρισης της ηγεσίας του υπουργείου, ώστε να βελτιωθούν στο κατάλληλο επίπεδο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας  προς τους πολίτες του δήμου Δέλτα.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.