ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ισότητας

Τη σύσταση Επιτροπής Ισότητας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης  Ιωαννίδης, πρότεινε ως πρόεδρο της Επιτροπής την αντιδήμαρχο Χρύσα Γεωργιάδου, ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης προτάθηκε  και εγκρίθηκε η συμμετοχή της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Μαυρίδου ως μέλος.

Ο κ. Ιωαννίδης πρότεινε ως μέλη τη Λαμπρινή Τσακαλάκη, διευθύντριας Κοιν. Προστασίας, τη Μαρία Χαλκιά, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Δέλτα, τους  εμπειρογνώμονες  Χρύσα Χαντέ και Παναγιώτη Κουκούλη, τη Σοφία Γεωργιάδου,  εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σπυρίδωνα Αλμπανίδη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου.

Λόγω της σημαντικότητας του έργου της Επιτροπής και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την τοπική κοινωνία, ο δήμαρχος ζήτησε και το σώμα των δημοτικών συμβούλων ενέκρινε τη διεύρυνση της Επιτροπής με τη  συμμετοχή της Μακεδονίας Μπαϊμάκη και της Ελένης Διαμαντή από το Σύλλογο Γυναικών Χαλάστρας “Η Χαλαίστρη” και της Ράνιας Τσιτσούλη και του Παναγιώτη Δαμιανού ως δημότες.

«Σε μια εποχή που οι αξίες της ισότητας, της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο συνδέοντας άρρηκτα την τοπική κοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων και η ισότιμη μεταχείριση των φύλων αποτελούν επιστέγασμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.  Η απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής Ισότητας στο Δήμο Δέλτα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εμπέδωση αυτών των αξιών. Σκοπός είναι η ουσιαστική συνεργασία με όλους τους φορείς, τις αρχές και την Πολιτεία», τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες.

Δείτε ακόμη:
Δήμος Δέλτα: Παρατάθηκαν συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ – Ψήφισμα για επέκταση συμβάσεων 55-67

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.