ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Επιτροπή αγώνα για τη μονάδα της Μυτιληναίος κατά της οποίας προσφεύγει

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ» συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 14/3 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με τη “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ, που προτείνεται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου μετά από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 21665/12.2.2024 απόφαση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία της δραστηριότητας “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ.

Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, αφού ανέτρεξε στο ιστορικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης, η οποία επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη Σίνδο, ενημέρωσε το Σώμα και τους δημότες για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προσφεύγει και θα προσφύγει η διοίκηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου δράσης, καθώς όπως είπε: «σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς». Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  απεφάσισε το συντονισμό των ενεργειών μέσα από την άμεση σύσταση Επιτροπής Αγώνα, τη σύνθεση και οργάνωση της οποίας θα συζητήσουν οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου.

Δείτε ακόμη:
Δ. Δέλτα: Προσφυγές σε ΥΠΕΝ και ΣτΕ για τη μονάδα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Μονάδα MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πώς εγκρίθηκε η εγκατάσταση (Έγγραφο)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.