ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: 110 χρόνια από την απελευθέρωση της Χαλάστρας – Κατάθεση στεφάνων και παρέλαση (pics)

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Δήμου Δέλτα και της ΠΚΜ, καθώς και πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της Χαλάστρας, το πρωί του Σαββάτου 22/10.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο προς τιμήν των κατοίκων της Χαλάστρας για τη συμβολή τους στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, Κώστα Λουμπούτη, καθώς και ιστορική αναφορά του εκπαιδευτικού Φίλιππου Τόκανου στα γεγονότα πριν την απελευθέρωση της περιοχής.

Κατάθεση στεφάνων

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας, Παναγιώτα Μαρίνη, καθώς και ο διοικητής του αστυνομικού σταθμού Χαλάστρας, Παναγιώτης Σαρηβασιλης.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα, Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά ο άνθρωπος», Μίμης Φωτόπουλος.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τοπικοί πολιτιστικοί, προσκοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.