Τοπικά

Διεύρυνση με Διαμαντόπουλο – Οφέλη και γκρίνιες

Προ των πυλών είναι η συμμετοχή του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου στην διοίκηση του Δήμου με τον ίδιο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να καταλαμβάνει την θέση του προέδρου του ΚΠΟΔΔ. Ο Διαμαντόπουλος τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενόψει του επικείμενου δημοτικού συμβουλίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η είσοδος του στο διοικητικό σχήμα καθώς την συγκεκριμένη τοποθέτηση πρέπει να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Ακριβώς στο σημείο αυτό βρίσκεται και το ζήτημα που προτάσσουν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις άνθρωποι της διοίκησης Ιωαννίδη. Δηλαδή αν ο Διαμαντόπουλος πρέπει ή όχι να βρεθεί στο πλάι τους μετά από μήνες άδικης κατά τους ίδιους κριτικής που έχει ασκήσει κατά καιρούς. Επίσης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τίθεται το θέμα της παρουσίασης της λύσης “Διαμαντόπουλου” από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον ίδιο και τονίζουν σε κάθε τόνο ότι “ο Αλέξανδρος θα σώσει την διοίκηση” και άλλα τέτοια που εξοργίζουν τα μέλη της διοίκησης.

Πολλαπλά τα οφέλη

Όμως όσο και αν ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τον Διαμαντόπουλο η αλήθεια είναι ότι η κίνηση αυτή προσθέτει πολλαπλά οφέλη στον Γιάννη Ιωαννίδη και την παράταξη του. Αρχικά διευρύνεται η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρητικά μειώνεται ο κίνδυνος να υπάρχουν και πάλι “τραυματικές” ψηφοφορίες όπως αυτή για τον προϋπολογισμό. Επίσης ισχυροποιείται η τάση της κεντροαριστεράς στην διοίκηση και αυτό έχει αντίκτυπο και στην αποτύπωση στην κοινωνία και τις πλειοψηφίες που μπορούν να αναδειχθούν. Παράλληλα μένει στην άκρη και χωρίς διέξοδο το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που έχασε “χρυσή ευκαιρία” να έχει εκπροσώπηση στις εκλογές με απλή αναλογική και θα δυσκολευτεί πολύ με το νέο σύστημα να έχει ισχυρό ρόλο.  Τέλος στην ευθεία για επόμενες εκλογές ο Ιωαννίδης μπαίνει δυναμωμένος και θα μπορέσει και με την “βοήθεια” του νέου εκλογικού νόμου να διαμορφώσει το ψηφοδέλτιο του με καλύτερους όρους και από μεγαλύτερη “δεξαμενή” υποψηφίων.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.