ΘέμαΤοπικά

Διαμαντόπουλος: «Σπουδαίο να ταξιδεύουμε το όνομα του Δήμου Δέλτα και τον πολιτισμό του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, εκπροσωπεί τον ΚΠΟΔΔ και τον Δήμο Δέλτα στο συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Σλοβενία για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αντιμετώπιση της βίας.

Στο μήνυμά του προς τους κατοίκους του Δήμου Δέλτα από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα, ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ αναφέρει (το σχετικό βίντεο βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του ΚΠΟΔΔ στο Facebook και του Instagram):

«Η καρδιά του ΚΠΟΔΔ χτυπάει αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, στη Λιουμπλιάνα. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, να εκπροσωπήσουμε τον Δήμο Δέλτα σε ένα συνέδριο για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αντιμετώπιση της βίας.

Είναι πολύ σπουδαίο για εμάς να ταξιδεύουμε το όνομα του Δήμου Δέλτα, τον πολιτισμό του Δήμου Δέλτα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ των εργασιών του συνεδρίου να υιοθετήσουμε και καλές πρακτικές, τις οποίες θα μεταφέρουμε στην πατρίδα μας, να τις μεταφέρουμε στον τόπο και τον Δήμο μας και να τις εφαρμόσουμε προς όφελος όλων των δημοτών.

Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση της τάξεως των 150.000 ευρώ και μαζί με εμάς και άλλοι συνδημότες μας μπορούν και έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις και να μεταφέρουν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας πέρα από το στενό περιβάλλον της περιοχής μας γεωγραφικά».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30/6-1/7/2023 στη Σίνδο, όταν και ο Δήμος Δέλτα διοργάνωσε μια διημερίδα, φιλοξενώντας εκπροσώπους άλλων 14 ευρωπαϊκών χωρών και ένωσε μαζί τους τη φωνή του για την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής όλων των συνδημοτών του.

Δείτε ακόμη:
Διαμαντόπουλος: «Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνει ο ΚΠΟΔΔ»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.