ΘέμαΤοπικά

Διαμαντόπουλος: «Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του ΚΠΟΔΔ αλλάζουν όψη»

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στη σελίδα του ΚΠΟΔΔ, ο πρόεδρος του οργανισμού, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση των βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου Δέλτα, τις κτιριακές αναβαθμίσεις και τα σχέδια για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, η σχετική ανάρτηση στο σελίδα του οργανισμού στο Facebook συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ:

«Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού αλλάζουν όψη και φιλοσοφία μέσα από κτιριακές αναβαθμίσεις και υψηλές παροχές για τα παιδιά και τους γονείς!

Για να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα που κληρονομήσαμε στον ΚΠΟΔΔ, δουλέψαμε σκληρά, συνεργαστήκαμε με τους παιδαγωγούς και τους γονείς, κάναμε τις απαραίτητες υπηρεσιακές αλλαγές, απορροφήσαμε κονδύλια από χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωρήσαμε αισιόδοξοι με σταθερά βήματα και αποτελεσματικά.

Μέσα στις τριάντα μέρες του Αυγούστου που διήρκησαν οι καλοκαιρινές διακοπές, ανακαινίσαμε τους πέντε από τους εφτά παιδικούς σταθμούς που παραλάβαμε, λύνοντας δομικά προβλήματα πολλών ετών.

Οι θλιβερές εικόνες με υγρασία στους τοίχους, σπασμένες γυψοσανίδες εσωτερικού χώρου, σπασμένα τζάμια, ξηλωμένα πλακάκια στα δάπεδα, επικίνδυνα και σκουριασμένα παιχνίδια στις παιδικές χαρές των παιδικών σταθμών ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Έχουν γίνει εργασίες μόνωσης, επιχρίσματα, βαψίματα, τοποθέτηση νέων δαπέδων με πλακάκια και laminate, τοποθέτηση αντιολισθητικών πλακιδίων στις τουαλέτες, αλλαγή κουφωμάτων όπου ήταν απαραίτητο, ενώ τοποθετούνται νέος ανελκυστήρας, νέες παιδικές χαρές, λέβητας αερίου και νέος λέβητας γεωθερμίας.

Οι παιδικοί σταθμοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τρόφιμα ενώ στο προσεχές διάστημα θα τοποθετηθεί σύστημα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων HACCP. Οι δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης είναι γεμάτες καθώς οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί στην ώρα τους, ενώ υπάρχει πληρότητα και στα απαραίτητα καθαριστικά.

Εξειδικευμένα συνεργεία προχώρησαν σε απολυμάνσεις και καθαριότητα των χώρων, τοποθετήθηκαν ήδη τα πρώτα κλιματιστικά, ενώ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τις συντηρήσεις και τοποθετήσεις, καμερών-συναγερμών,  υπολογιστών, καυστήρων και αναγομώσεων πυροσβεστήρων καθώς και συντήρησης των συστημάτων πυρασφάλειας εκεί που υπάρχουν.

Τα παιδιά μας φωτιστήκαν με τον αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς. Στην λογική καθιέρωσης συναντήσεων γονέων με την διοίκηση του ΚΠΟΔΔ για πρώτη φορά, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων γονέων με τους εκπαιδευτικούς και την διοίκηση, όπου χαράξαμε τους στόχους της νέας σχολικής περιόδου.

Φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μας θα υπάρχει διατροφολόγος, παιδίατρος, παιδοψυχίατρος, παιδοδοντίατρος, λογοθεραπευτής αλλά και μουσικός.(Την πρώτη παράσταση-κοινωνική μας παρέμβαση, θα την απολαύσετε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις).

Τα παιδιά μας θα έχουν δια δραστική εκπαίδευση μέσα από μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα προωθείται η κουλτούρα της ανακύκλωσης, της περιβαλλοντικής συνείδησης και γενικότερα του σωστού τρόπου λειτουργίας μέσα στην κοινωνία.

Γεωπόνος θα διδάξει τον τρόπο και τον λόγο που θα φυτέψουν τα παιδάκια δεντράκια. Τα δεντράκια θα υιοθετούνται από τους μαθητές που θα τα ποτίζουν και θα τα φροντίζουν.

Όλα αυτά μέσα από τα μάτια των γονέων τους, αφού για πρώτη φορά θα μπορούν να παρακολουθούν αποσπάσματα των δραστηριοτήτων μας μέσα από μια εξειδικευμένη πλατφόρμα που προετοιμάζουμε.

Υ.Γ. 1 Οι παιδικοί σταθμοί και τα παιδιά μας αποτελούν προτεραιότητα για την διοίκηση του ΚΠΟΔΔ για αυτό οι εργασίες αναβάθμισης θα συνεχιστούν όλο τον χρόνο.

Υ.Γ. 2 Βρισκόμαστε προ των πυλών του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση πυρασφάλειας που αποτελεί προθάλαμο αδειοδότησης βάση της κατεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών για όλους τους παιδικούς σταθμούς μας.

Υ.Γ. 3 Το δημοτικό συμβούλιο πριν λίγες μέρες, ενέκρινε το αίτημα του ΚΠΟΔΔ για παραχώρηση συγκεκριμένου οικοπέδου στην τοπική κοινότητα Χαλάστρας χαρακτηρισμένο για δημιουργία παιδικού σταθμού. Προσεχώς τα σπουδαιότερα…

Υ.Γ. 4 Για τον παιδικό σταθμό Ανατολικού θα τρέξει από την αρχή η διαδικασία νόμιμης μίσθωσης κτιρίου.

Υ.Γ. 5 Οι εργασίες αποπεράτωσης του παιδικού σταθμού Σίνδου ξεκίνησαν και αναμένουμε την παράδοση του.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ

Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος».

Δείτε ακόμη:
Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Δέλτα: Έκκληση για περιορισμό των ογκωδών και μπαζών (pics)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.