Δ. Θεσσαλονίκης: Προσφυγές κατά της κοπής 260 δέντρων σε κεντρικές οδούς

Προσφυγές για την κοπή 260 δέντρων σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης, κατατέθηκαν ενώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Ειδικότερα, οι προσφυγές αφορούν δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης για την κοπή δέντρων σε κεντρικές οδούς της πόλης, οι οποίες υπογράφονται από τους δημοτικούς συμβούλους, Σπύρο Βούγια, Ανδρέα Κουράκη, αλλά και από τον δικηγόρο, Μιχάλη Μήττα, ο οποίος τις επιμελήθηκε και ταυτόχρονα προσφεύγει ως πολίτης.

Όπως επισημαίνουν οι προσφεύγοντες, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά προβλέπουν την κοπή 260 συνολικά δένδρων επί των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Δελφών και Κωνσταντινουπόλεως και ελήφθησαν κατά πλειοψηφία αρχικώς από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία τις εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση διατάξεις των ν. 4623/2019 και ν. 4876/2021 οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων και του δικηγόρου, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι κύριοι Σπύρος Βούγιας, Ανδρέας Κουράκης και Μιχάλης Μήττας τονίζουν: «Από τη στιγμή που ο δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει τον δρόμο της συνταγματικής νομιμότητας, δεν υπάρχει άλλη θεσμική επιλογή πέραν της δικαστικής, για να διασωθεί το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη».

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Ζέρβας: «Εξέφρασα τη συμπαράστασή μου στον κ. Τρεμόπουλο – Διαφωνώ κάθετα με την επιλογή του»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.