Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Δ. Θεσσαλονίκης: Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε δεκάδες σχολεία στη Δ’ Κοινότητα και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

Εργασίες συντήρησης ξεκινούν άμεσα στα σχολεία της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας για την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης, προσβασιμότητας και ασφάλειας για τη σχολική κοινότητα, στο πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδη.

Η τετραετής συμφωνία πλαίσιο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κτιριακή υποδομή των σχολείων της Δ Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας σε βάθος τετραετίας.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες στα σχολεία

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντικατάσταση κουφωμάτων, αποκατάσταση κεραμοσκεπών, επισκευές πατωμάτων, ανακατασκευές χώρων υγιεινής, μονώσεις και βελτίωση της προσβασιμότητας με κατασκευή ραμπών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για τα σχολεία.

Η χρηματοδότηση της συμφωνίας πλαίσιο εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.  Υπενθυμίζεται πως στις 11/7 υπεγράφη αντίστοιχη συμφωνία πλαίσιο για τα σχολεία των Α, Β και Γ Δημοτικών Κοινοτήτων ενώ σύντομα θα υπάρξει ανάλογη σύμβαση και για τα σχολεία της Έ Δημοτικής Κοινότητας.

Δείτε ακόμη:
Δ. Θεσσαλονίκης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Γεωργίου Παπανδρέου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.