Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Δ. Θεσσαλονίκης: Άρχισε η αντικατάσταση των άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων της Τσιμισκή

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η αντικατάσταση των άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων της οδού Τσιμισκή στο πλαίσιο της παρέμβασης που σχεδίασε η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα (26/4) αφαιρέθηκαν τα πρώτα δέντρα και τοποθετήθηκαν νέα.

«Θα αφαιρέσουμε 115 δέντρα και θα φυτεύσουμε 163 γιατί υπάρχουν και κενές δενδροδόχοι από χρόνια. Θα αποκαταστήσουμε όλα τα άρρωστα δέντρα, θα πληρωθούν οι άδειες δενδροδόχοι και στη συνέχεια θα αποκατασταθεί και το πεζοδρόμιο, όπου είναι κατεστραμμένο από τις ρίζες των προηγούμενων δέντρων», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος ήταν παρών στις εργασίες. «Η δράση αυτή είναι απαραίτητη αφού η Τσιμισκή είναι ο καθρέφτης της πόλης μας», τόνισε ο ίδιος.

Η αντικατάσταση των δέντρων γίνεται σε δύο φάσεις, σε πρώτη φάση από την οδό Αγγελάκη μέχρι την οδό Παύλου Μελά και στη συνέχεια θα συνεχιστεί μέχρι το ύψος της Κατούνη.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης κόβονται τα άρρωστα δέντρα, τεμαχίζονται και απομακρύνονται. Στη συνέχεια αφαιρούνται τα πρέμνα, εργασία πολύ δύσκολη τεχνικά και ταυτόχρονα γίνεται φύτευση νέων δέντρων του είδους Celtis Australis, ηλικίας 11-12 ετών. Είναι ένα είδος πολύ ανθεκτικό, με συμπαγή κόμη που αναπτύσσεται γρήγορα.

«Τα δέντρα που αφαιρούνται είναι άρρωστα από το λεγόμενο «σκαθάρι της φτελιάς» και είναι άκρως επικίνδυνα. Είναι εμφανές και τώρα που γίνεται η κοπή και μέσα είναι εντελώς σάπια τα δέντρα», τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σωτηριάδης.

Στόχος των υπηρεσιών πρασίνου είναι η δενδροστοιχία της οδού Τσιμισκή να αντικατασταθεί με δέντρα του είδους κελτίδα σταδιακά, σε διάρκεια πέντε ετών. Ήδη στην Τσιμισκή έχουν φυτευτεί 81 κελτίδες στη θέση άρρωστων και επικίνδυνων φτελιών ενώ ανάλογα δέντρα έχουν τοποθετηθεί και στην Εγνατία.

Η αντικατάσταση των άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων της οδού Τσιμισκή προχωρά με δωρεά του Ομίλου Regency, ως μέρος της μακροχρόνιας συνεισφοράς του σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ιδίως στους τομείς του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμη:
Θεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.