Δήμοι - Περιφέρειες

Δ. Ωραιοκάστρου: Ο Π. Τσακίρης υποδέχτηκε φοιτητές του της πόλης Kehl

Φοιτητές της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου της πόλης Kehl της Γερμανίας καλωσόρισε σήμερα το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία διοργανώνει μία φορά τον χρόνο ένα ταξίδι αντιπροσωπείας φοιτητών και καθηγητών του γερμανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσακίρης συνομίλησε με τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και τον συνοδό καθηγητή τους. Τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Δήμου Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια τους παρουσίασε τον τρόπο οργάνωσης της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επίλυσή τους.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απάντησε σε ερωτήματα των Γερμανών φοιτητών σχετικά με τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και για έργα που γίνονται στην περιοχή προς όφελος των πολιτών. Με τους Γερμανούς φοιτητές συνομίλησαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ευαγγελία Δρόσου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωσηφίδης. Στη συνάντηση με τους Γερμανούς φοιτητές συμμετείχαν ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, Γιώργος Αρβανιτίδης, η Μαρία Βασιλειάδου από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και εκπρόσωποι του υπό σύσταση Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Δείτε ακόμη:
Δ. Ωραιοκάστρου: Το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από 1 ως 30 Ιουνίου 2023

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.