ΑθλητικάΔήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Δ. Ωραιοκάστρου: «Μπήκαν τα θεμέλια» για την κατασκευή σύγχρονου Προπονητηρίου Μαχητικών Αθλημάτων στη Γαλήνη

Ένα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή της Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Προπονητηρίου Μαχητικών Αθλημάτων, που θα κατασκευαστεί στη λεγόμενη «τρύπα της Γαλήνης».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και οι συνεργάτες του πέτυχαν να ικανοποιήσουν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, βάζοντας τα θεμέλια για να υλοποιηθεί ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου, μετατρέποντάς την σε σημείο αναφοράς για τα μαχητικά αθλήματα (τάεκβοντο, καράτε, τζούντο κ.ά.).

Τον αγιασμό της θεμελίωσης τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ενώ στην εκδήλωση ήταν παρών ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, Παύλος Λιότσος, που κατέκτησε το μετάλλιο στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και η προπονήτριά του, γ.γ. της Ένωσης Τάεκβοντο Β. Ελλάδας, Άννα Παπαϊωάννου.

«Ένα μεγάλο έργο στην περιοχή της Γαλήνης είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Προπονητήριο μαχητικών αθλημάτων και περιβάλλον χώρος σύντομα θα είναι στη διάθεση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν μεγάλες, ο στόχος όμως ήταν υψηλός, δεν λυγίσαμε ούτε στιγμή και πετύχαμε με επιμονή και υπομονή να αντιμετωπίσουμε τόσο τα πολεοδομικά θέματα, όσο και τα ζητήματα της χρηματοδότησης. Όλα πλέον μπήκαν σε σειρά. Σήμερα, με την τελετή θεμελίωσης, γυρίζουμε οριστικά σελίδα στην περιοχή της Γαλήνης! Πετύχαμε πολλά, πάμε για περισσότερα», είπε κατά την τελετή θεμελίωσης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης ευχαρίστησε επίσης τον σύλλογο κατοίκων της περιοχής της Γαλήνης που δώρισαν το οικόπεδο για να γίνει το προπονητήριο. «Θέλω να αναφερθώ ονομαστικά στον Γ. Χριστογιάννη, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε το έργο και το έτρεξε. Σήμερα είναι εδώ ανάμεσά μας η σύζυγός και η κόρη του, τις οποίες ευχαριστώ», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Κάνουμε αυτή τη σύναξη σήμερα γιορτή, συγκεντρωθήκαμε για την απαρχή ενός έργου που επί χρόνια οι κάτοικοι προσδοκούσαν την έναρξή του. Έρχεται σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων σε μια όμορφη γειτονιά, όπου υπάρχουν εκκλησία και σχολείο. Πλέον θα υπάρχει και αθλητικό κέντρο, δημιουργείται έτσι ένας ‘’πυρήνας’’ και οι διαστάσεις του έργου το καθιστούν για όλο τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή εμβληματικό. Δήμαρχε, κ. Τσακίρη, θέλω να συγχαρώ εσάς και τους συνεργάτες σας για το αποτέλεσμα, για αυτή την επιτυχία του Δήμου μας, για την περιοχή μας που τόσα χρόνια περιμένει αυτό το έργο», τόνισε στο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Το έργο στην περιοχή είχε αρχίσει το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα. Ο Παντελής Τσακίρης και οι συνεργάτες του αναλαμβάνοντας την Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου έθεσαν ως στόχο να αξιοποιήσουν το χώρο, ώστε να αναδειχθεί το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου και με ανάπλαση των υπαίθριων χώρων. Συντάχθηκαν οι μελέτες του έργου και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Στην περιοχή θα ανεγερθεί σύγχρονο προπονητήριο μαχητικών αθλημάτων και θα δημιουργηθούν ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά και χώρος πρασίνου. Παρών στην τελετή θεμελίωσης ήταν στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε ακόμη:
Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις ΚΕΠ στη Γαλήνη αποκτά ο Δ. Ωραιοκάστρου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.