ΘέμαΤοπικά

Δ. Δέλτα: Οριστική μείωση του χρέους προς την ΕΥΑΘ με απόφαση της Δικαιοσύνης

Ανάσα για τον Δήμο Δέλτα και για τη ΔΕΥΑΔΔ αποτελεί η απόφαση της Δικαιοσύνης να μειωθεί το χρέος του Δήμου προς την ΕΥΑΘ στα 4 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 14 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά.

Είχαν προηγηθεί πολλές διαπραγματεύσεις από το δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και τη διοίκηση του δήμου Δέλτα συνολικά, με αποτέλεσμα το χρέος να μειωθεί αρχικά στα 8 εκατομμύρια ευρώ και να αποφασιστεί να γίνει διακανονισμός.

Η πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης ωστόσο, σηματοδοτεί μια νέα εξέλιξη που βάζει οριστικό τέλος σε μια ταλαιπωρία ετών και ανοίγει νέο δρόμο για την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους.

Επιπλέον των 4 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη του οικισμού Ρομά Αγία Σοφία προς την ΕΥΑΘ, που ανέρχονται στα 1,8 εκατ ευρώ.

Ήδη ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης, έχουν προχωρήσει σε σειρά επαφών για την οριστική λύση του ζητήματος.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στο δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που έγινε από την ανάληψη την καθηκόντων της νέας διοίκησης με τις επαφές με τον πρώην ΥΜΑΘ, Θεόδωρο Καραόγλου, και τις διοικήσεις της ΕΥΑΘ (πρώην και νυν) για τη διευθέτηση του προβλήματος και την ρύθμιση του χρέους, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρο Σταματάκη, για την προσπάθεια και το δημοτικό συμβούλιο για τις σχετικές αποφάσεις.

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους της Μαλαματίνα

Επίσης, πάρθηκαν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν διαδικαστικά ζητήματα του δήμου. Παράλληλα, ψηφίστηκε η έγκριση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος 150.000 ευρώ για αγορά νέου απορριμματοφόρου.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε με ομόφωνο ψήφισμα η στήριξη των απολυμένων της εταιρείας Μαλαματίνα και των οικογενειών τους που ζουν στα όρια του δήμου Δέλτα.

Ολόκληρο το ομόφωνο ψήφισμα:

Οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα” συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων συναδέλφων τους, αλλά και απέναντι στην αντεργατική στάση της διοίκησης της “Μαλαματίνα”, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ως δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δέλτα στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους που αφορούν την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή της ΣΣΕ. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Αστυνομίας ενάντια στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με τις απαράδεκτες συλλήψεις των προηγούμενων ημερών. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και προχωράμε:

✓ για το διάστημα που διαρκεί ο απεργιακός αγώνας, να αναζητηθούν τρόποι στο μέτρο του εφικτού, οι εργαζόμενοι απεργοί που είναι δημότες στο Δήμο μας να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη, φόρους, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.

✓ να έχει δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού.

✓ Να γίνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου (ΙΒΑΝ: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513), να υπάρξει δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Δείτε ακόμη:
Μειώθηκε το χρέος της ΔΕΥΑΔΔ – Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την ΕΥΑΘ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.