Δήμοι - ΠεριφέρειεςΤοπικά

Αποστόλου: Για μια Σίνδο πρότυπο

Του Θάνου Αποστόλου

Η απόφαση μου να συμπορευτώ με τον συνδυασμό Όραμα και Δημιουργία με επικεφαλής την Γερακίνα Μπισμπινά απορρέει από την επιθυμία μου και βαθιά ανάγκη να φροντίζω, να βελτιώνω, να αξιοποιώ, να αναβαθμίζω αισθητικά και πρακτικά το περιβάλλον πού ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Είμαι ένας άνθρωπος πού πιστεύει στις συνέργιες και συνεργασίες των ανθρώπων για ένα κοινό σκοπό και μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία και βιώματα  πιστεύω ότι σε κάποια θέματα που αφορά την κοινότητά μας και τον Δήμο μας μπορώ να προσθέσω γνώση και τεχνογνωσία στην εξεύρεση λύσεων και υλοποίησης τους.

Παραθέτω κάποια θέματα που για μένα είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για την κοινότητα μας.

01. Ανάπλαση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων θεματικών πάρκων για όλους, οικογένειες, νέες και νέους, ΑΜΕΑ, τρίτη ηλικία.

02. Σωστή  συντήρηση και ανάπτυξη των αθλητικών μας υποδομών με πρώτο μέλημα την ασφάλεια για όλους τους αθλούμενους.

03. Πραγματική διασύνδεση της Σίνδου με το Διεθνές Πανεπιστήμιο (Πρώην ΤΕΙ Σίνδου) με λειτουργία γραφείου του Δήμου μέσα στο Πανεπιστήμιο.

04. Ανάπτυξη γραφείου με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων με συμβουλευτικό χαρακτήρα σε θέματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, διαφήμισης και δημιουργία project πάντα σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο (σεμινάρια, εκπαίδευση, εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, case study, δημιουργία project κοκ.).

05. Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας με δημιουργία αρχείου με βιογραφικά των ανθρώπων της κοινότητας μας και σύνδεση με την βιομηχανική περιοχή όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο μέσω της πλατφόρμας για εξεύρεση προσωπικού (ευρωπαϊκά προγράμματα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση).

06. Ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας  με παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές μέσα από τις παραδόσεις των Εντοπίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών δημιουργώντας μια κουλτούρα σε συνεργασία με τα καταστήματα της εστίασης και ζαχαροπλαστικής (δημιουργία τσελεμεντέ,σεμινάρια,εκδηλώσεις).

07. Δημιουργία προγράμματος σύμφωνα με Ευρωπαϊκά μοντέλα όπου επιχειρήσεις «υιοθετούν» δράσεις της κοινότητας και γίνονται κοινωνοί αυτών.(πχ. ανακατασκευές ενός σχολείου ή δημιουργία ενός θεματικού πάρκου και συντήρηση αυτού κ.α.)

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουνε τη Σίνδο μας πρότυπο κοινότητας σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Είμαι ο δεύτερος γιος του Μιλτιάδη Αποστόλου και της Καλλιόπη Ντοκούτση γέννημα θρέμμα και οι δύο της Σίνδου.

Τα τελευταία 20 χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος Σίνδου.

Μέσα από την αθλητική μου διαδρομή υπήρξα ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Σίνδου, καθώς και μέλος της ομάδας παλαίμαχών της Ομόνοιας συμμετέχοντας στις αθλητικές και κοινωνικές δράσεις της.

Τα τελευταία χρόνια είμαι αντιπρόεδρος στην ομάδα βόλεϊ  αντρών και γυναικών της Α.Ε Δήμου Δέλτα.

Επίσης  είμαι εθελοντής αιμοδότης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στην ΧΑΝΘ.

Σπούδασα Εμπορία και Διαφήμιση στην σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης(ΤΕΙΘ). Παράλληλα έχω παραστεί ως ομιλητής κα συμμετέχων σε πολλά forum, ημερίδες και σεμινάρια από πιστοποιημένους φορείς σε θέματα Marketing και Πωλήσεων.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και συμμετέχω ανελλιπώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Marketing Club Greece που είναι το μεγαλύτερο club σε επίπεδο στελεχών  Marketing και Διοίκησης επιχειρήσεων.

Η επαγγελματική μου εμπειρία εστιάζεται στον τομέα του Marketing και Πωλήσεων οπού έχω δουλέψει σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρίες όπως Interamerican, Norbe s.a Διαφημιστική. Macromedia(Sharp),ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΑΕ, Euro Ηouse Mobile κοκ.

Από το 2009 είμαι ιδιοκτήτης της εταιρίας THINK ΑΕ με αντικείμενο την εμπορία οικιακού και επαγγελματικού επίπλου σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας σαν έδρα το φυσικό μας κατάστημα στην Καλαμάρια Θεσσαλονίκης το Think about home κατέχοντας την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.