ΘέμαΠολιτική

Από το Καστελλόριζο έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ο Σάββας Αναστασιάδης

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βρέθηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και χαιρέτησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού με θέμα: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

«Οι αμφισβητήσεις και οι διεκδικήσεις που προβάλλει η Τουρκία και που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο δεν θα περάσουν, γιατί θα βρουν τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί  της. Και όποιοι έχουν άλλα στο μυαλό τους ας το σκεφτούν καλά>> ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναστασιάδης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την δυνατότητα που μου δίνεται να ενώσω και εγώ τη φωνή μου με τις φωνές εκατομμυρίων Ελλήνων, και όχι μόνο, και να διαμηνύσουμε  από εδώ , από το ακριτικό Καστελόριζο ότι εδώ είναι Ελλάδα, με Ελληνικότατη πορεία χιλιάδων χρόνων και μεγάλη ιστορία.

Και να πω επίσης τι έλεγα πριν από μερικά χρόνια, τον Ιούλιο του 2013 με επιστολή μου, στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Κύριε πρωθυπουργέ ..ένα ζήτημα που είναι προς επίλυση στην δική μας περιοχή  και θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ελληνισμός το επόμενο διάστημα, είναι η οριοθέτηση και η διασφάλιση των Ελληνικών συμφερόντων επί της Κυπριακής και της Ελληνικής ΑΟΖ, στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Ρόδου- Κασου- Καρπάθου- Κρήτης – Κύπρου, αφού η Τουρκία προσπαθεί να διεκδικήσει υφαλοκρηπίδα στην άνω περιοχή, που με βάση το διεθνές δίκαιο ανήκει στην Ελλάδα. Κλειδί στο ζήτημα αυτό είναι το Καστελόριζο και το σύμπλεγμα των παρακείμενων νήσων.

Άρα με βάση τα παραπάνω, το Καστελόριζο ίσως αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα γεωγραφικά τμήματα της Μεσογείου και  πρέπει να αποτελέσει θέμα πρώτης προτεραιότητας, 

Αυτά  έλεγα τότε και οι εξελίξεις είναι γνωστές

Οι αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις που προβάλλει η Τουρκία και που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο δεν θα περάσουν.

Θα βρουν τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της.

Αυτό καταδεικνύει η σημερινή πρωτοβουλία της Πα.Δ.Ε.Ε. και του νέου Προέδρου της Λεωνίδα Ραπτάκη, φλογερού Έλληνα και διαχρονικά υπερασπιστή των εθνικών μας θεμάτων, που τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε γι αυτό.

Το Καστελόριζο είναι Ελλάδα , που κατοικείται από ατρόμητους , ακοίμητους φρουρούς, προστάτες  της εθνικής μας κυριαρχίας, και όσο και αν  προσπαθεί η Τουρκία δεν θα μπορέσει να το αποκόψει από τον εθνικό κορμό.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι.

Είναι αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το απέδειξε.

Είναι αποφασισμένη η Κυβέρνηση και το απέδειξε.

Είναι έτοιμος και αποφασισμένος ο στρατός μας και το απέδειξε.

Είναι αποφασισμένο το έθνος και ο Ελληνισμός.

Η περήφανη Ελληνική ψυχή στέκεται θαρραλέα και ψύχραιμα, απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, με πίστη και αυτοπεποίθηση ότι είναι έτοιμη και ικανή να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία.

Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ας το σκεφτούν καλά όσοι έχουν άλλα στο μυαλό τους. 

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.