ΑθλητικάΘέμα

Αντίδραση Διαμαντόπουλου για την απόφαση ΓΓΑ να μην χρηματοδοτήσει τον μαζικό αθλητισμό

Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ κ. Αλεξ. Διαμαντόπουλος αναφέρεται στην απόφαση της ΓΓΑ να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για την περίοδο 2021-2022. Ο Διαμαντόπουλος κάνει λόγο για μια δυσάρεστη έκπληξη και παράλληλα θέτει το θέμα της χρημοδότησης του προγράμματος πλέον, η οποία θα πρέπει να προέλθει «μέσα από τους ήδη περικομμένους προϋπολογισμούς τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ήδη αντιδράσεις καταγράφονται από διάφορες πλευρές και μένει να φανεί αν τελικά το Υφυπουργείο Αθλητισμού κάνει κάτι για να μην καταργηθεί ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που βοηθά πολλές χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την χώρα.

Παρακάτω η επιστολή του προέδρου του ΚΠΟΔΔ:

«Με μεγάλη μας λύπη (έκπληξη) ενημερωθήκαμε με την Α.Π. 388930/13.08.2021 επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για την περίοδο 2021-2022».

Με αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, ουσιαστικά καταργείται ένα πρόγραμμα που στερεί από τους πολίτες της χώρας μας την πρόσβαση στο αγαθό της δωρεάν άθλησης που απολάμβαναν μέχρι σήμερα μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο τα άτομα με ψυχικές ή σωματικές νόσους, οι ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι ηλικιωμένοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι κάθε γωνιάς της χώρας.

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα – λόγω πανδημίας και οικονομικής στενότητας- υλοποίησε από τον Μάιο και μέχρι τέλη Ιουλίου τα ανωτέρω προγράμματα με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τους πολίτες και δημότες σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Δέλτα.

Εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή την συνέχεια της υλοποίησης των προγραμμάτων μέσω χρηματοδότησής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αν όντως κρίνεται ότι υπάρχει ιδιάζουσα ανάγκη για «τον ανασχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση των Π.Α.γ.Ο., προτείνουμε να προχωρήστε σε προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ώστε τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. Α΄& Β’ βαθμού να μπορούν να υλοποιήσουν αντίστοιχα προγράμματα προς όφελος των πολιτών.

Είναι αδιανόητο την ώρα που όλοι οι φορείς υλοποίησης των Π.Α.γ.Ο. έχουν καταθέσει στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, να καλούνται οι Δήμοι και τα Νομικά πρόσωπα, να βρουν λύσεις μέσα από τους ήδη περικομμένους προϋπολογισμούς τους».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.