Αθλητικά

ΑΕ ΔΕΛΤΑ και Αστέρας Σίνδου σε πόλεμο για τις ώρες προπόνησης

Μια επιστολή που άναψε φωτιές, μια παραίτηση και καταγγελίες για έναν αντιδήμαρχο.

Αυτό είναι το σκηνικό «πολέμου» ανάμεσα στα δύο σωματεία που προπονούνται στο κλειστό της Σίνδου και η συμβίωση τους, μόνο αρμονική δεν είναι. Βέβαια η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή και πάει πίσω στην περασμένη χρονιά όπου πάμπολλες φορές το κλίμα ήταν εκρηκτικό και οι σχέσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων ψυχρές. Φέτος με αιτία «πολέμου» και πάλι το πρόγραμμα ωρών των προπονήσεων η κατάσταση έφτασε στα άκρα με την παρακάτω επιστολή της ΑΕ ΔΕΛΤΑ να στρέφεται τόσο ενάντια των ανθρώπων του Αστέρα όσο και στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Σκουλαριώτη. Τι αναφέρει συγκεκριμένα:
«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΛΤΑ
Δ. ΔΕΛΤΑ
Σίνδος 9/9/16

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Δ. ΔΕΛΤΑ ΣΙΝΔΟΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Η Αθλητική Ένωση Δέλτα του Δ. Δέλτα είναι ο αθλητικός σύλλογος γυναικείου Βόλεϊ που ξεκίνησε τη δράση του το 2006 στη Σίνδο και τα Διαβατά ως θυγατρική των Μακεδόνων Αξιού (Α1 Κατηγορία) μετά από αίτημα γονέων των δύο αυτών περιοχών διότι δεν υπήρχε το άθλημα του βόλεϊ σε κανένα υφιστάμενο σύλλογο της Σίνδου και των Διαβατών.

Ξεκινήσαμε στα κλειστά γυμναστήρια των Γυμνασίων, εφόσον δεν μας επέτρεπαν την είσοδο μας στα Δημοτικά στάδια, η ομάδα του Αστέρα στην Σίνδο και η ομάδα του Ιωνικού στα Διαβατά. Αρχίσαμε με είκοσι περίπου κορίτσια και στην πορεία η ομάδα μας μεγάλωσε.

Μετά από πολλές πιέσεις στον τότε Δήμαρχο κ. Γλώσση, καταφέραμε να έχουμε κάποιες ώρες στα κλειστά δημοτικά στάδια με πάρα πολλά προβλήματα.

Οι άνθρωποι τόσο του Αστέρα όσο και του Ιωνικού έχοντας βάλει προφανώς στόχο και σκοπό της ζωής τους (ίσως) να σταματήσουν την ανοδική μας πορεία και να μας καταστρέψουν έχουν προβεί σε απίστευτες, ακραίες συμπεριφορές. Και ενώ τα γήπεδα είχαν πολλές ώρες κενές, για μας δεν υπήρχαν.

Δημιούργησαν λοιπόν τέσσερα τμήματα βόλεϊ η κάθε τους ομάδα ώστε να μην χωράει η Α.Ε. ΔΕΛΤΑ καθόλου. Και ενώ τους χιλιοπαρακαλούσαμε να είμαστε μια ομάδα βόλεϊ, αυτοί συνέχιζαν τον πόλεμο και συνεχίζουν χωρίς να δίνουν καμιά εξήγηση.

Ένα από τα καινούργια τμήματα βόλεϊ ανδρών του Αστέρα αποτελούμενο από 20 περίπου αγόρια, ίσως μη μπορώντας φέτος να το υποστηρίξουν, τους ανακοίνωσαν πως φέτος το τμήμα θα κλείσει. ΑΔΙΚΟ. Τα παιδιά αυτά λοιπόν ανήκουν πλέον στην Α.Ε. ΔΕΛΤΑ.

Ο Αθλητικός σύλλογος μας αποτελείται από 150 παιδιά περίπου και ελπίζουμε πως με την νέα σχολική χρονιά θα προσελκύσουμε και άλλα για να ενισχύσουμε και τις ακαδημίες μας γιατί η καλή δουλειά μας φαίνεται στα αγωνιστικά τμήματα.

Έχοντας λοιπόν την πρώτη καθιερωμένη συγκέντρωση ξεκινήματος της αθλητικής μας περιόδου στο ΔΑΚ Σίνδου στις 24/8/16, ο προπονητής Μπάσκετ – εκπαιδευτικός, του ΑΣΤΕΡΑ, μας παρουσιάζει το ήδη αναρτημένο πρόγραμμα προπονήσεων μόνο για τον Αστέρα, εκτός 3 με 4 το μεσημέρι, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Ενώ στα Διαβατά δεν μας αφήνουν να μπούμε στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα αυτό έχει την υπογραφή του Δημοτικού συμβούλου Δ. Σκουλαριώτη (μέλος του Δ/Σ του Ιωνικού). Τηλεφωνήσαμε στον κ. Σκουλαριώτη (με ανοικτή ακρόαση) και μας είπε πως θα γίνει αυτό που θέλει αυτός, μας ανέφερε δε ότι πρέπει να πάμε στα Κύμινα και πως δεν πρέπει να ασχολείται μαζί μας γιατί δεν τον ψηφίσαμε. Εμείς απλά του είπαμε πως μ’ αυτό τον τρόπο διώχνει τα ΠΑΙΔΙΑ από τα γήπεδα και πως ίσως αυτό να είναι παράνομο.

Πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για όλα τα παιδιά. Αναγκαστικά…. και εφόσον όλοι αυτοί οι κύριοι που για κάποιους λόγους δεν μας θέλουν στα γήπεδα τους όπως τα αποκαλούν και δεν θέλουν συνεργασία, ούτε και διάλογο, το συμβούλιο της ΑΕ ΔΕΛΤΑ θεωρήσαμε σωστό πως πρέπει να ενημερωθεί και να μας βοηθήσει το Δημοτικό συμβούλιο και ο κ. Δήμαρχος.

Όταν υπάρχει μόρφωση, παιδεία και ανθρωπιά, τα προβλήματα λύνονται. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Πρέπει να διδάξουμε ΥΓΕΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ; Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Τα τμήματα της ΑΕ ΔΕΛΤΑ του δήμου ΔΕΛΤΑ είναι ΜΙΝΙ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ και ΑΝΔΡΙΚΟ.

Αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Ε.Σ.Θ. και θα θέλαμε τις κατάλληλες ώρες προπόνησης και τις αγωνιστικές ώρες που καθορίζονται από την Ε.Π.Ε.Σ.Θ.

Ημέρα
ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ – ΑΝΔΡΙΚΟ

Και από ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ.

Ζητούμε την άμεση στήριξή σας και ελπίζουμε στην καλύτερη συνεργασία μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤ.

Ο ΤΑΜΙΑΣ
ΧΑΡΤΑΜΠΙΛΑ ΜΑΡΙΑ

Η ΕΦΟΡΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜ.

Τι απαντά ο Σκουλαριώτης

Η απάντηση του Δημήτρη Σκουλαριώτη σχετικά με τα όσα αναγράφονται για τον ίδιο προσωπικά στην επιστολή ήταν «δεν ασχολούμαι με αυτά», όμως σχετικά με το όλο θέμα σημείωσε «ψάχνουμε για όλους τους αθλητικούς συλλόγους τις καλύτερες λύσεις σχετικά με την χρήση των εγκαταστάσεων. Ήδη μια ομάδα εργασίας του Δήμου αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, την γεν. γραμματέα , τον πρόεδρο του ΚΠΟΔ, την πρόεδρο της Κοινωφελούς, τον πρόεδρο της 1οβάθμιας και 2οβάθμιας σχολικής επιτροπής θα καταρτίσει και θα καταθέσει αθλητικό κανονισμό, έτσι ώστε ι Δήμος αμερόληπτα να παίρνει τις αποφάσεις για όποιο ζήτημα. Πάντα βέβαια με την πολιτική βούληση του Δημάρχου μας και την καθοδήγηση του».

Πηγή: Εφημερίδα DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.