Τοπικά

200 «κλικ για τη Ζωή» από τον Δήμο Δέλτα

Με μεγάλη επιτυχία προχωρά το πρόγραμμα «Κάνε κλικ για τη Ζωή» στο Δήμο Δέλτα καθώς μέχρι στιγμής έχουν ωφεληθεί 200 δημότες που ζουν μόνοι τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης ηλικιωμένων, χρηματοδοτείται με περίπου 4 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει δωρεάν τοποθέτηση των συσκευών παρακολούθησης και τηλεειδοποίησης σε άτομα που ζουν μόνα ή είναι χρόνια πάσχοντες. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και την συμβολή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, Βούλας Ελευθεριάδου, άρχισε να λειτουργεί στο Δήμο Δέλτα από τις αρχές του 2020. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι το 2023 για όσους επιθυμούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής, χωρίς καμία επιβάρυνση καθώς οι παροχές είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι η δωρεάν τοποθέτηση των συσκευών παρακολούθησης και τηλεειδοποίησης σε άτομα που ζουν μόνα ή είναι χρόνια πάσχοντες, η λειτουργία Κέντρου 24ωρης Παρακολούθησης και Τηλεφωνικής Υποστήριξης, καθώς και η τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών (βραχιολάκια).

Το πρόγραμμα βρήκε μεγάλη απήχηση στους πολίτες του δήμου οι οποίοι μέσα από τις Κοινωνικές υπηρεσίες , έλαβαν τις ειδικές συσκευές χειρός. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκονται διαρκώς σε μια συνεχή κατ’ οίκο παρακολούθηση ώστε αφενός να ανιχνεύεται άμεσα τυχόν ατύχημα ή ανεπιθύμητη απομάκρυνση από την εστία (σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης) και αφετέρου με το πάτημα ενός κουμπιού να βοηθηθούν όταν κινδυνέψουν.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.