Ελλάδα

Τσακίρης: «Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου»

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του για ακόμη μία τετραετία δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4.

«Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος», ξεκαθάρισε ο κ. Τσακίρης, προαναγγέλλοντας ευρύτερες συνεργασίες: «Ήδη έχουμε αξιοποιήσει πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης σε σημαντικές και καίριες θέσεις της οργανωτικής μας δομής. Παράλληλα, θα απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, να συμμετάσχουν στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του τόπου μας. Συνεπώς, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει και σύγκλιση με δημοτικές παρατάξεις, αλλά και με πρόσωπα από την τοπική κοινωνία που θα προσφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Αιχμές» κατά της αντιπολίτευσης

Παράλληλα, ο Παντελής Τσακίρης υποστήριξε πως ο δήμος Ωραιοκάστρου λειτουργεί σε προεκλογικές συνθήκες από την επομένη των εκλογών, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι αναλώνεται μονίμως σε σκανδαλολογία και κάνει «στείρα αντιπολίτευση» αντί να παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κοιμητηρίων, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έκανε λόγο για ασέβεια της αντιπολίτευσης προς τους δημότες και τους προγόνους τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διάθεση της αντιπολίτευσης ποια είναι; Να ξεθάψουμε τους προγόνους αυτού του τόπου, να τους πάμε στα κοιμητήρια του Ευόσμου και να μην ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε τα κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου να λειτουργούν νομίμως όπως όλα τα κοιμητήρια στην Ελλάδα;».

Τι συμβαίνει με το ογκολογικό νοσοκομείο

Ερωτηθείς για το ογκολογικό νοσοκομείο που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ο Παντελής Τσακίρης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που έχει η πρόταση του δήμου Ωραιοκάστρου έναντι εκείνης του δήμου Παύλου Μελά.

«Η υγειονομική περιφέρεια απευθύνθηκε σε εμάς στα τέλη του καλοκαιριού, διερευνώντας εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος τουλάχιστον 100 στρεμμάτων και αν υπάρχει βούληση της δημοτικής αρχής για διάθεσή του για την ανέγερση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου. Ενεργήσαμε αστραπιαία, συντάξαμε άμεσα μία έκθεση, προτείνοντας να διαθέσουμε, χωρίς ανταλλάγματα, μία έκταση 347 στρεμμάτων στην περιοχή της Λητής», είπε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε:

«Ο χώρος στη Λητή έχει καθαρό ιδιοκτησιακό. Συνεπώς, μπορεί με μία απλή απόφαση δημοτικού συμβουλίου να μεταβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν συμβαίνει με το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου. Επίσης, προβλέπεται η υφιστάμενη χρήση γης από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο και άρα δεν χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες. Είναι ακριβώς πάνω στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, ενώ δίκτυα φυσικού αερίου περνούν ακριβώς από δίπλα. Συνεπώς, θα μπορούσε η κατασκευή του νοσοκομείου να ξεκινήσει άμεσα, εν αντιθέσει με την περιοχή του δήμου Παύλου Μελά όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα».

Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι το ογκολογικό νοσοκομείο δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλη τη βόρεια Ελλάδα και ότι η κατασκευή του στη Λητή θα διευκολύνει την πρόσβαση από τις υπόλοιπες περιοχές, χωρίς την ταλαιπωρία της εισόδου στον πολεοδομικό ιστό.

Μάλιστα, σημείωσε ότι προσφάτως ο δήμος Σερρών εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο προκρίνει την κατασκευή του νοσοκομείου στο δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα και άλλοι δήμοι, όπως αυτοί της Καστοριάς, της Νάουσας και της Πτολεμαΐδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελής Τσακίρης στον Flash 99.4:
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.