Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Τσακίρης: «Προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας και στην κατασκευή κόμβου στην είσοδο του Μονολόφου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στον Μονόλοφο η Γιορτή Πίτας και το λαϊκό-ποντιακό γλέντι, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Μονολόφου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στην Γιορτή Πίτας, που φέτος πραγματοποιήθηκε για όγδοη φορά, συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, οι οποίοι γεύτηκαν τις υπέροχες χειροποίητες πίτες που παρασκεύασαν οι γυναίκες της περιοχής και στη συνέχεια διασκέδασαν με ποντιακά και λαϊκά τραγούδια.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου για την προσφορά τους στην διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου. Ανέφερε πως η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό τους και τόνισε ότι φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου συνδιοργάνωσε ποιοτικές εκδηλώσεις με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου, θέλοντας να υποστηρίξει το σπουδαίο έργο που παράγουν.

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε επίσης σε έργα και παρεμβάσεις που υλοποιεί η δημοτική αρχή στον Μονόλοφο, με στόχο να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί η περιοχή.

«Το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας σας, ώστε ο Μονόλοφος να αποκτήσει ένα όμορφο σημείο αναφοράς. Επίσης, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που είχε να κάνει με την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από τον κόμβο του Μονολόφου στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να γίνει το έργο και αναμένουμε την δημοπράτησή του εντός τους έτους, ώστε οι μετακινήσεις των οχημάτων στην περιοχή να γίνονται με ασφάλεια. Μία ακόμη παρέμβαση που κάνουμε στην περιοχή αφορά στο πολιτιστικό κτίριο του Μονολόφου, το οποίο θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποκτήσει το όνομα του προέδρου, του Αλέκου Κιζερίδη, καθώς το αξίζει γιατί υπηρέτησε αυτόν τον τόπο με πολύ μεγάλο πάθος», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισε εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου η Άννα Παπαδοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του έργου των πολιτιστικών συλλόγων και σημείωσε πως χρειάζονται τη στήριξη όλων. Ευχαρίστησε τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τους χορηγούς και τους εθελοντές που συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και φέτος η Γιορτή της Πίτας.

Ακολούθησε λαϊκό-ποντιακό γλέντι. Στο τραγούδι ήταν ο Πόλυς Πολυχρονίδης και ο Γιάννης Τσελέμπης, στη λύρα ο Λεωνίδας Τεκτονίδης, στο κλαρίνο ο Σταύρος Μάντσος, στα τύμπανα ο Σπύρος Κουρπαγιαννίδης και στα πλήκτρα ο Άκης Γεωργιάδης.

Δείτε ακόμη:
Με 168+1 υποψηφίους υποβλήθηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανθρώπων Έργα» – Τσακίρης: «Πετύχαμε πολλά, πάμε για περισσότερα!»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.