Ελλάδα

Τέμπη: 36 νεκροί και 66 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων (vd)

Μεγαλώνει δραματικά η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 66 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων.

Οι ενέργειες των πυροσβεστών και διασωστών επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια, τα οποία έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα. Στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της ΕΜΑΚ και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η μακάβρια διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώεις.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.