ΕλλάδαΘέμα

Προβληματική κατάσταση στον δήμο Δέλτα – Κάτω από 25% η εμβολιαστική κάλυψη

Ότι ζουν αναμεσά μας διάφοροι «ψεκασμένοι» που κατέχουν την πάσα αλήθεια για την ύπαρξη ή όχι του κορονοϊού, για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να τους εισάγει τσιπάκι μέσω του εμβολίου και άλλα «κουλά» που δεν μπορεί να τα προλάβουμε να απαντάμε είναι γνωστό. Όπως επίσης γνωστό είναι ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε κόσμος που δεν έλεγε ότι έχει κορονοϊό νιώθοντας ότι με την αποκάλυψη αυτή θα εκτεθεί στον κοινωνικό του περίγυρο. Πολλά έχουν γίνει όλους αυτούς τους μήνες που ο κορονοϊός έχει εισβάλει στην ζωή μας.

Το σημαντικότερο είναι ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους από την πανδημία και αυτό είναι ευρέως γνωστό καθώς σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα υπήρξαν θύματα του κορονοϊού. Κι όμως ακόμα και σήμερα έχουμε τους αρνητές, τους αντιδρώντες στα εμβόλια και όλον αυτό τον συρφετό που ανακαλύπτει τις πιο απίθανες εξηγήσεις για να πείσει αρχικά τον εαυτό του και στην συνέχεια όποιον έχει όρεξη να ακούσει ακόμα μια θεωρία συνομωσίας για ένα θέμα στο οποίο έχει ενσκήψει ολόκληρη η ανθρωπότητα για να βρει την λύση, για να βρει τον τρόπο να βγούμε από αυτή την τόσο οδυνηρή κατάσταση.

Αρνητικό ρεκόρ στους εμβολιασμούς

Ο δήμος μας παρά το γεγονός ότι έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην πανδημία βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους με τις χειρότερες επιδόσεις στην εμβολιαστική κάλυψη των δημοτών του. Συγκεκριμένα ο δήμος μας ανήκει στους 82 δήμους με τις χαμηλές επιδόσεις, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Αναλυτικά λοιπόν στην λίστα αυτή με την πολύ χαμηλή επίδοση είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Έτσι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ξετυλίξει ένα σχέδιο πιο στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει κάποιες περιοδείες, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού ώστε να υπάρχει μια εκστρατεία πειθούς απέναντι στους πολίτες για να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρούν τα μέτρα.

Στο μεταξύ, στη μάχη των εμβολιασμών φαίνεται να μπαίνει και η εκκλησία. Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και υπάρχει σκέψη να αποσταλεί μια επιστολή του ιδίου, η οποία θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στη λειτουργία της Κυριακής, προκειμένου να πείσει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.