Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα Κεφτεδάκια της Γιαγιάς!
Αν υπάρχει ένα πιάτο που φέρνει στο τραπέζι μυρωδιές παιδικών χρόνων, αρώματα που μας ξεσηκώνουν και γεύσεις που μας ενώνουν, αυτό δεν είναι άλλο από τα Κεφτεδάκια της Γιαγιάς.
Το βραβευμένο μεζεδοπωλείο “Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε“ (Μάρκου Μπότσαρη 28, Διαβατά) μοιράζεται μαζί μας τη δική του αγαπημένη εκδοχή, μια συνταγή που κρατάει την παράδοση ζωντανή, με αγνές πρώτες ύλες και μπόλικη φροντίδα.
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μαϊντανός
- 5-6 φέτες ψωμί μουσκεμένο
- 2 αυγά
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:
- 4 ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα αυγά και τα μπαχαρικά.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον ρεντέ και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα.
- Στραγγίζουμε καλά το μουσκεμένο ψωμί, το θρυμματίζουμε και το ενσωματώνουμε στον κιμά.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να δέσουν τα υλικά και να βγουν όλα τα αρώματα.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια (στο μέγεθος περίπου μίας μπαλίτσας του πινγκ πονγκ).
- Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα Κεφτεδάκια της Γιαγιάς!
Πάντα, βεβαίως, υπάρχει και ο πιο… εύκολος τρόπος να γευτούμε τα μοναδικά Κεφτεδάκια της Γιαγιάς (και όχι μόνο), με μία επίσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε»!
