ΘέμαΠολιτική

Πετρίδης: Παρέμβαση για την καταβολή στους συνταξιούχους των αντισυνταγματικών περικοπών

Να γίνει η καταβολή στους συνταξιούχους των αντισυνταγματικών περικοπών που είχαν γίνει από τον Ιούνιο του 2015 έως το Μάιο του 2016 ζητά ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης έστειλε σχετική επιστολή στον τομέα Εργασίας του κόμματος, ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους οι περίπου 300.000 συνταξιούχοι που έχουν δικαιωθεί δικαστικώς.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Κώστας Πετρίδης:

Προς :1)Τομέα Εργασίας  Πασοκ/Κίνημα Αλλαγής

2)Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας

Υπόψη: κο Μουλκιώτη Γεώργιο

Βουλευτή Βοιωτίας

Κοιν: ΜΜΕ

Ερώτηση

Με απόφαση του ΣτΕ κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που αφορούσαν την μείωση των επικουρικών συντάξεων και των επιδομάτων εορτών και θέρους των συνταξιούχων για το διάστημα Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.

Υπάρχουν περίπου 300.000 συνταξιούχοι που έχουν διεκδικήσει, τα χρήματα που τους έχουν περικοπεί παράνομα, έχουν δικαιωθεί δικαστικά, αλλά ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί ενώ τα δικαιούνται.

Η κυβέρνηση παρά τις κατά καιρούς ‘εξαγγελίες’ της, συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους και να τους κρατά σε πολιτική ομηρία.

Επειδή το παραπάνω γεγονός, της μη καταβολής των χρημάτων, είναι αντισυνταγματικό,

Επειδή υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους,

Επειδή αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ανθρώπων που προσέφεραν με την εργασία τους στην ελληνική οικονομία και δικαιούνται την είσπραξη των χρημάτων τους,

Ερωτώντα τα συναρμόδια υπουργεία, εργασίας και οικονομικών εάν και πότε θα καταβληθούν τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί, σε αυτήν την ευαίσθητη κατηγορία πολιτών, τους συνταξιούχους, τα οποία απαιτούν και δεν επαιτούν.

Πετρίδης Κωνσταντίνος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Πασόκ/Κίνημα Αλλαγής

Υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Δείτε ακόμη:
Κώστας Πετρίδης: Επιτυχημένη η εκδήλωση στη Χαλάστρα

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.