Πολιτική

ΠΑΣΟΚ, για να μην χαθεί η ελπίδα

Του Κώστα Πετρίδη

H ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν είναι «καπρίτσιο» ή αποτέλεσμα μιας προσωπικής ματαιοδοξίας. Είναι μια ανάγκη, έμφυτη, για να προσφέρω στον πλησίον μου, να εκφράσω τις ανησυχίες και τις διεκδικήσεις του.

Προερχόμενος από μια οικογένεια που γνωρίζει καλά τι θα πει «μεροκάματο» είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η προσωπική και επαγγελματική επιτυχία δεν «χαρίζονται» μα κατακτώνται  με μόχθο και προσωπικές θυσίες.

Το ΠΑΣΟΚ για μένα δεν είναι μια υπόθεση απλή. Είμαι τόσο σε επίπεδο προσωπικό όσο και ιδεολογικά, «δεμένος» με την πορεία, τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη στην Ελλάδα.

Η ελπίδα  δεν πρέπει να χαθεί από τα μάτια των συμπολιτών μας. Και την δεκαετία που πέρασε, την ελπίδα την καπηλεύθηκαν τόσο που έχασε την σημασία της. Το ΠΑΣΟΚ με την νέα γενιά μπροστά, την κοινωνία στο προσκήνιο και με ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα, μπορεί να υψώσει την έννοια αυτή σε αξία και εμπράκτως, να μπορούμε να κοιτάμε εμείς που εκφράζουμε την δυναμική της παράταξης, τους συμπολίτες μας στα μάτια.

Εδώ και χρόνια, δίνω την δική μου μάχη, τόσο ως επαγγελματίας, όσο ως οικογενειάρχης, πλάι στην κοινωνία, δίπλα στην παράταξη που πίστεψα από μικρό παιδί, ακόμα και όταν ήταν “αντιεμπορικο” να μιλάω για το ΠΑΣΟΚ, γιατί πίστεψα στις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη.

Τώρα πια, χαράσσουμε μαζί μια νέα εποχή για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια νέα “3η Σεπτεμβρίου”.

Είναι η μάχη του αυτονόητου για εμένα, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου. Μαζί, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και ο καθείς να εκπροσωπήσει την εκλογική του περιφέρεια κοιτώντας στα μάτια τον πολίτη.

Να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της κοινωνίας και να αφήσουμε εκτός τις λογικές του κομματικού μηχανισμού, εκτός την λογική του παράγοντα ή του επηρμένου πολιτικού του “θα” και του “γραφείου”. Αυτή την μάχη για ένα νέο πολιτικό ήθος, δίνω μαζί με τους συνεργάτες μου καθημερινά, αδιάλειπτα και σε μια περιοχή, όπως η Β΄ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι τόσο αστική, όσο και αγροτική περιοχή.

Τόσο λαϊκή όσο και μεσοαστική. Ξεκινά στην Θάλασσα και καταλήγει στο Βουνό, έχει εύφορες πεδιάδες και βιομηχανικές περιοχές. Θα έλεγε κανείς πως είναι η μικρογραφία όλης της Ελλάδας.

Επιγραμματικά θα μπορούσα να τονίσω τα εξής προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μου: Τις σημαντικές οικονομικές αδικίες εις βάρος των παραγωγών και των κτηνοτρόφων στην ευρύτερη περιοχή, ζητήματα υποδομών, μεταφορών και την υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας στην περιοχή. Θυμίζω πως είναι σε εξαγγελία μεγαλεπήβολα έργα όπως λχ. η μαρίνα της Μηχανιώνας ή το τεχνολογικό πάρκο Τhessintech που δεν έχουμε δει ούτε ταμπέλα στις περιοχές που να προμηνύουν έργα. Σε ό,τι αφορά το ογκολογικό νοσοκομείο, είναι πολύ σημαντικό που γίνεται στην δυτική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης επιτέλους, ωστόσο, τα αρχικά σχέδια το τοποθετούσαν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Στην Σίνδο, τα Πανεπιστημιακά τμήματα είναι υπ’ ατμόν και σε όλα αυτά αν προσθέσουμε τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, ιδίως στους νέους, θα έλεγε κανείς πως οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης είμαστε πολίτες “β κατηγορίας” χάριν στην διαχείριση και την πολιτικής της εξαγγελίας εδώ και μια δεκαετία από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Άνθρωποι του μεροκάματου, βίωσαν αδικίες άνευ προηγουμένου κατά την δεκαετία αυτή και εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις. Καταλήξαμε να γίνουμε μια πόλη “μακέτας” και πιστεύω πως δεν αξίζουμε ως Θεσσαλονικείς αυτό που ζούμε.

Μπορούμε μαζί να φέρουμε αυτό το νέο πολιτικό ήθος που έχει ανάγκη αυτή η χώρα. Να εκφράσουμε με θεμελιώδη βάση τον χαρακτήρα μας, τις μάχες που δώσαμε για να σταθεί όρθια η παράταξη σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα, την κοινωνία και την οικονομία. Το χρωστάμε άλλωστε, πρώτα στην κοινωνία και έπειτα σε εμάς τους ίδιους που δεν βρεθήκαμε «ουρανοκατέβατοι» στην πολιτική σκηνή.

O κ. Κώστας Πετρίδης είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Θεσσαλονίκης

Όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.