ΘέμαΠολιτική

Παραιτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης!

Την παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους» υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, την Παρασκευή 28/7.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή και στη θέση του τοποθετείται ότι νυν αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, το οποίο αφήνει ο κ. Οικονόμου, αυτό πηγαίνει στον Γιάννη Βρούτση.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Ο Νότης Μηταράκης και οι… διακοπές που τον «έκαψαν»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μηταράκης είχε βρεθεί στο στόχαστρο από τις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων του, με τα περί δημιουργίας έφιππης αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσει την παραίτησή του, ήταν το γεγονός ότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες». Πληροφορίες, εξάλλου, ανέφεραν ότι ο κ. Μηταράκης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διακοπές σε γνωστό νησί.

«Έτσι θα γίνεται πλέον για όλους», προσέθεταν οι ίδιες πηγές και τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.

Δείτε ακόμη:
Σταϊκούρας: «Αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ ως το τέλος του 2023 – Μετρό το 2024»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.