Δήμοι - Περιφέρειες

Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης των Καλλιτεχνών από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου

Τον αγώνα των σπουδαστών/ριών των καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών απέναντι στην απαξίωση και υποτίμηση των σπουδών των παραστατικών τεχνών και την υποβάθμιση της πολιτιστικής παραγωγής, στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου.

Στη χθεσινή (22/2) τακτική συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του Προέδρου του σώματος Γιώργου Ρούμελη, ενέκρινε ομόφωνα επί των καταμετρούμενων ψήφων κοινό ψήφισμα στήριξης για τους καλλιτέχνες το οποίο έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των σπουδαστών/ριών των καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών απέναντι στην απαξίωση και υποτίμηση των σπουδών των παραστατικών τεχνών και την υποβάθμιση της πολιτιστικής παραγωγής.

Ζητούμε:

Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ μέχρι την επίλυση στο χρόνιο ζήτημα των αδιαβάθμητων σπουδών τους.

Την ίδρυση ανώτατου Δημόσιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών και Οπτικοακουστικών Τεχνών στα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών.

Την παροχή φοιτητικών δικαιωμάτων στους/στις σπουδαστές/ριες των καλλιτεχνικών σχολών.

Τη δημόσια δωρεάν καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο.

Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας».

Δείτε ακόμη:
Δ. Ωραιοκάστρου: Με δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα θα εορταστεί η Καθαρά Δευτέρα

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.