Τοπικά

Μικροί άνθρωποι – Μικρά τα έργα τους

Του Ανδρέα Ευστρατίου

Από την αρχή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης δεν άγγιξαν προβλήματα και δεν  προσπάθησαν να βάλουν κανόνες.  Δεν είχαν όπως φαίνεται, ούτε και έχουν σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου, διότι απλά δεν γνωρίζουν το «πώς».

Βέβαια ο κ. Ιωαννίδης μοίρασε πόστα και αντιδημαρχίες, κάνοντας τους αντιπάλους του, συνεργάτες στη διοίκηση.

Οι περισσότεροι πολιτεύονται μόνο με χάρες σε ημέτερους ή σε όποιον νομίζουν ότι θα τους ξαναψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Χτίζουν το προφίλ τους μέσα από δημόσιες σχέσεις στα κοινωνικά δίκτυα και με άσκοπες δημοσιεύσεις για να μαζέψουν likes, με την πολιτική τους δράση να εξαντλείται τελικά στον μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων.

Αυτούς, κυρίες και κύριοι συνδημότες, τους ακριβοπληρώνουμε και όταν ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για κάτι, πρέπει να αποδίδει, αν όχι πάει σπίτι του.

Υπάρχουν ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δεκαετιών. Πράγματα που έπρεπε να είχαν ήδη γίνει. Έργα για τα οποία σήμερα θα έπρεπε να σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα και όχι να «πασαλείφουμε» από πάνω. Καθαρίζουν τοπικά ή κάνουν χρήση μιας χορηγίας και βγαίνουν 100 φωτογραφίες για να μας το δείξουν. Αυτά κύριοι, τα αυτονόητα της καθαριότητας, τα κάνει ένας πολύ καλός και ευσυνείδητος υπεύθυνος υπάλληλος. Οι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ κάνουν προτάσεις και προσπαθούν να λύσουν προβλήματα.

Εταιρείες χρόνια ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ με λίγα μόνο ΕΥΡΩ χορηγία σε κατασκευή παιδικών σταθμών γίνονται ”ευεργέτες” και οι εκάστοτε άρχοντες υποκλίνονται μπρος στις ευγενικές τους προθέσεις.

Δίπλα μας στο ΚΑΛΟΧΩΡΙ στον ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ (ΕΧΕΔΩΡΟ) ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ διαπράττεται το μεγαλύτερο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ έγκλημα και κανείς,  όχι μόνο ο δικός μας δήμος, αλλά και οι γύρω από εμάς αδυνατούν να κάνουν κάτι. Είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να ελέγξουν την παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και μπαζών σε παραποτάμιες περιοχές, σε αγροτικές περιοχές κλπ. Φωτιές εμφανίζονται πολύ συχνά από την παράνομη καύση ελαστικών, φαινόμενο που συναντάμε πολύ συχνά στα ΔΥΤΙΚΑ.

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ έχει γίνει πλέον ΑΦΟΡΗΤΟ και τις πρωινές ώρες προς ΒΙΠΕ και στο σχόλασμα από εκεί.

Η Εγκληματικότητα έχει χτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ χωρίς αστυνόμευση και έχει χαθεί κάθε έλεγχος.

Έργα που καθυστερούν επίτηδες για το τέλος της θητείας τους για να είναι ”φρέσκα” στη μνήμη των δημοτών για να πουν να… ο τάδε έκανε έργο κλπ.

Μοιάζουν ανίκανοι για να διεκδικήσουν από το κεντρικό κράτος, έργα ΠΝΟΗΣ που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας, η ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, γιατί απλά οι περισσότεροι έχουν κατά νου μόνο τη δική τους ΑΝΕΛΙΞΗ και κατά τα άλλα, όσα έρθουν κι όσα πάνε.

Ένα πολύ εύκολο και απλό έργο που θα μπορούσε να λειτουργεί εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και για αυτό έχουν ευθύνες όλοι όσοι διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι η σύνδεση της κακόμοιρης ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ με προαστιακό. Πώς; Πολύ απλά. Οι γραμμές υπάρχουν αν δει κάποιος το χάρτη θα καταλάβει ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές, διασχίζουν όλη τη ΔΥΤΙΚΗ πλευρά της πόλης και με ελάχιστο κόστος και μικρές επεμβάσεις με σταθμούς και παρκινγκ σε όλο το μήκος, θα μπορούσε να εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ αλλά και το υπέρογκο κόστος μεταφοράς με τα αυτοκίνητα, ειδικά σήμερα με το αυξημένο ενεργειακό που πλήττει όλους μας.

Μπορώ να αριθμήσω εκατοντάδες προβλήματα και παραλήψεις καθώς οι ΕΥΘΥΝΕΣ βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνο στους τοπικούς άρχοντες αλλά και σε όλους αυτούς που ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ το επαναλαμβάνω και είναι κωμικοτραγικό να το σκεφτεί κανείς,  ΕΦΤΑ ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 2 εκατομμυρίων που θέλει να λέγεται ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ τρομάρα της,  η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΥΤΗΣ να είναι σε αυτά τα ΧΑΛΙΑ.

Το μόνο που μπορεί κάποιος να σκεφτεί βλέποντας όλα αυτά είναι… ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ. Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε όλοι ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.

*Ο κ. Ανδρέας Ευστρατίου είναι επιχειρηματίας

Από την έντυπη DELTA Press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.