ΘέμαΤοπικά

Μέτρα για τις μυδοκαλλιέργειες ζήτησε ο Βερβίτης από το υπουργείο

Μέτρα για να προστατευθούν οι μυδοκαλλιέργειες από τις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης ζήτησε ο Κωνσταντίνος Βερβίτης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο πρόεδρος των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων και Ημαθίας υποδέχτηκε τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Στρατάκο στο Δ.Δ. Αξιού και είχε την ευκαιρία να τους μεταφέρει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μυδοκαλλιεργητές της περιοχής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Βερβίτης σε σχετική ανάρτηση:

«Είχα χθες την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο λιμάνι μας στο Δ. Δ. ΑΞΙΟΥ τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση και τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Φάνη Παππά, οι οποίοι συνοδευόταν από τη Δρ Καλαϊτζίδου Μαρία, κτηνίατρο επιστημονικά υπεύθυνη Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Θαλάσσιων Βιοτοξινών του ΥΠΑΑΤ, σε μία συνάντηση η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα  πλαίσια της επίσκεψης του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στην Μακεδονία.

Επίσης, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Χαλάστρας Ευάγγελος Κοτρούτσιος, ο πρόεδρος Πιερίας Κουτούπας Κωνσταντίνος και ο Κωσταντίνος Κουτσοφιος εκπροσωπώντας τη μυδοκαλλιέργεια σε όλο το Θερμαϊκό κόλπο. Επίσης στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος του Δήμου ΔΕΛΤΑ Φάνης Αλμπάνης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μυδοκαλλιέργεια, την επίδραση σε αυτήν της κλιματικής κρίσης, επίσης τρόποι ενίσχυσης των παραγωγών. Όπως είπα στον υπουργό, λόγω της κλιματικής κρίσης είναι απαραίτητο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της καλλιέργειάς μας, διότι η μυδοκαλλιέργεια αποτελεί δυναμικό κλάδο της οικονομίας, δεδομένο ότι το 90% της παραγωγής εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε ακόμη:
Δ. Δέλτα: Ανακοίνωσε με Μπισμπινά ο Κ. Βερβίτης

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.