ΘέμαΤοπικά

Μέσα σε δέκα μέρες αύξηση 39% των κρουσμάτων στο δήμο Δέλτα

Τα ενεργά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 3.776, εκ των οποίων το 89,74% είναι συμπτωματικά. Από τη διαδικασία της ιχνηλάτισης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, έχουν εντοπιστεί 7.250 στενές επαφές, εκ των οποίων το 44,07% ήδη έχουν συμπτώματα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκη υπάρχουν 6.971 ενεργά και εν δυνάμει πιθανά κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στον δήμο Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε αύξηση στα ενεργά κρούσματα της τάξης του 45,69% το τελευταίο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με όσα τόνισε, η αύξηση αυτή στον δήμο Θεσσαλονίκης συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38,73% στον δήμο Δέλτα, στον δήμο Θερμαϊκού κατά 67,78%, στον δήμο Λαγκαδά 64,36%, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου 43,95% και το ιδιαίτερα υψηλό 315% στον δήμο Χαλκηδόνας.

Ο υφυπουργός περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία της πόλης τόνισε ότι η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid αγγίζει το 90%, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό τον μήνα Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 270,97%.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε ισχυρή σύσταση και έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων τα επόμενα 24ωρα, προκειμένου, όπως σημείωσε, να μην δούμε το χειρότερο σενάριο.

Ο επίκουρος καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για επιβάρυνση της επιδημίας κατά 25% στη Θεσσαλονίκη. «Υπήρξε επιβάρυνση και στις δύο πόλεις, περισσότερο στην Θεσσαλονίκη» τόνισε και πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες 40 ως 65 ετών που φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή «οδηγούν την πανδημία στη χώρα μας», σημείωσε.

Πηγή: voria.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.