ΘέμαΤοπικά

Κουρόγλου: “Το Καλοχώρι έχει μόνο προβλήματα!”

Ο Τριαντάφυλλος Κουρόγλου δεν είναι απλά ένας δημοτικός σύμβουλος. Είναι ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική παρουσία στον δήμο Δέλτα, εκλεγμένος για αρκετά χρόνια καθώς απολαμβάνει την εκτίμηση των συνδημοτών του, στο Καλοχώρι όπου και μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Έτσι οι τοποθετήσεις του έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον δήμο και μπορεί να κρίνει μέσα από την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο.

 • Δύο χρόνια διοίκησης Γιάννη Ιωαννίδη. Είναι καλύτερη η εικόνα του δήμου Δέλτα σε σχέση με την διοίκηση Φωτόπουλου;

Η διοίκηση δυστυχώς δεν έχει βρει τον βηματισμό της και λυπάμαι που το λέω αλλά δε νομίζω ότι θα τον βρει και στα επόμενα 2 χρόνια. Μακάρι να διαψευσθώ!

Ο Δήμος καθημερινά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η διοίκηση δεν είναι έτοιμη προς το παρόν για να τα αντιμετωπίσει ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις του Δημάρχου.

 • Επέλεξες να ταχθείς στο πλευρό του Φωτόπουλου στην «μάχη» της δεύτερης Κυριακής. Μετανιώνεις για την επιλογή σου;

Ήμουν και είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, εγώ παραμένω σταθερός στις απόψεις και στις ιδέες μου και παραμένω “ώρα ευθύνης”, ο κ. Γλώσσης αποφάσισε για δικούς  του λόγους να ταχθεί στο πλευρό του κ. Ιωαννίδη τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω κατακεραύνωνε σε κάθε προεκλογική του ομιλία.

 • Μπορείς να είσαι χρήσιμος στους συμπολίτες σου ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος χωρίς να είσαι μέρος της διοίκησης του δήμου;

Βεβαίως και μπορώ και είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες μου, καθημερινά είμαι δίπλα στους συνδημότες, ακούω τα προβλήματα τους, προσπαθώ  με κάθε τρόπο να δώσω λύσεις όπου μπορώ και χαίρομαι που βοηθάω και προσφέρω χωρίς να είμαι μέλος της διοίκησης. 

Δεν με κουράζει, αντιθέτως με ευχαριστεί που προσφέρω ανιδιοτελώς , θέλω να είμαι ο δικός τους άνθρωπος και έτσι θα πρέπει να λειτουργούν όλοι αιρετοί.

Σε κάθε σωματείο, σε κάθε αθλητικό σύλλογο σε κάθε σχολείο αλλά και σε κάθε άνθρωπο του Δήμου, είμαι δίπλα και στηρίζω σε ότι χρειαστούν.

 • Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του Καλοχωρίου και πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν;

Το Καλοχώρι είναι μόνο προβλήματα!

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό στο Καλοχώρι.

 • Καθίζηση
 • Χωρίς υποδομές λειτουργεί σαν άτυπη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης
 • Οδοποιία και ελλιπής σήμανση
 • Επέκταση του οικισμού
 • Λιμνοθάλασσα – Φράγμα συντήρηση και φύλαξη
 • Υποστελεχωμένη η τοπική κοινότητα Καλοχωρίου
 • Χωματερή του νομού Θεσσαλονίκης,

Είναι απαράδεκτο να μην έχουν ληφθεί μέτρα ακόμα από τις αρμόδιες αρχές για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο, δεν είναι δυνατόν παρά τις τόσες προσπάθειες που έχω κάνει και εγώ άλλα και άλλοι κάτοικοι να συνεχίζει ακόμα αυτή η κατάσταση.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω , αν δεν κάτσουν μαζί σε ένα τραπέζι Δήμος-Περιφέρεια-Κυβέρνηση, να παρθούν αποφάσεις και να υλοποιηθούν άμεσα θα μείνουμε μόνο στις προεκλογικές υποσχέσεις ..λόγια, λόγια, λόγια..

 • Προβλέπεις να έχουμε επανάληψη της μονομαχίας Ιωαννίδη – Φωτόπουλου στις εκλογές του 2023;

Πιθανόν… δεν βλέπω κάτι άλλο στον ορίζοντα, παραπολιτικά μεταξύ σοβαρού και αστείου άκουσα για κάποια ονόματα αλλά μέχρι εκεί… Ο δήμος Δέλτα για να στρώσει θέλει πολλή δουλειά και μόνο δουλειά!

 • Τελικά το σύστημα της απλής αναλογικής βοήθησε ή δημιούργησε προβλήματα στους δήμους;

Όχι, εξυπηρετούσε καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στο μόνο που εξυπηρέτησε είναι τα “βολέματα”.

Μια απ τις πολλές αριστερές θεωρίες που έπεσε στο κενό μαζί με τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τη Μέρκελ.

Ο Δήμος χρειάζεται διοίκηση σταθερή και σθεναρή για να λύνει τα προβλήματα  του κόσμου με ταχύτητα και αμεσότητα.

*Από την έντυπη έκδοση της DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.