ΕλλάδαΘέμα

Κωνσταντινοπολίτικα: Οι κάτοικοι σταμάτησαν προσωρινά τα έργα για το Fly Over (vid)

Διαμαρτυρία ενάντια στον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το Fly Over στην περιοχή τους, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (7/8) κάτοικοι στα Κωνσταντινοπολίτικα, κάνοντας λόγο για μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση στη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για την κοπή δέντρων σε μία έκταση περίπου 20 στρεμμάτων – η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα – διαδικασία για την οποία προσέφυγαν από την Παρασκευή στα δικαστήρια ζητώντας τη διακοπή της με ασφαλιστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνουν πως με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η προσωρινή όδευση του περιφερειακού θα έπρεπε να είναι βορειότερα από το σημείο που τελικά αποφασίστηκε, καθώς με βάση το νέο σχέδιο ο δρόμος θα περνάει μπροστά ακριβώς από τα πρώτα σπίτια του συνοικισμού, δημιουργώντας ανυπόφορες συνθήκες με ηχορύπανση και καυσαέριο.

Στο πλαίσιο λοιπόν της σημερινής τους διαμαρτυρίας ζήτησαν και πέτυχαν να μην ξεκινήσει καμία εργασία μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν για το αίτημα τους, πράγμα που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι ίδιοι, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Ηλίας Γκίνδης, δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετοι με το έργο του Fly Over, αλλά ζητούν αυτό να γίνει με παράλληλη προστασία για τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε τι είπε αναλυτικά ο κ. Γκίνδης:

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συνομιλώντας μαζί τους αλλά και με εκπροσώπους της αστυνομίας και της κατασκευάστριας εταιρείας, για να βρεθεί μία λύση για το πρόβλημα.

Σε δήλωση του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους κατοίκους για την κινητοποίησή τους, επισημαίνοντας πώς τόσο για τη συγκεκριμένη περιοχή όσο και για άλλες από τις οποίες θα περάσει το έργο, πρέπει να διασφαλιστεί η νομιμότητα και πρέπει να εξασφαλιστούν οι μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις για τους κατοίκους.

Τονίζοντας πως και ο ίδιος είναι υπέρ του έργου, είπε πως σε συνεργασία με τους κατοίκους θα προταθούν νέες διαδρομές για τους προσωρινούς δρόμους που είναι να γίνουν, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν πλήρως την τοπική κοινωνία και να συνεργαστούν μαζί της και με τη δημοτική αρχή, για να γίνει το έργο με τις μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις.

Δείτε τι δήλωσε για το Fly Over ο κ. Καϊτεζίδης:

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Κωνσταντινοπολίτικα: Πολίτες κατά της κοπής δέντρων για το Fly Over

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.