ΘέμαΤοπικά

Καράογλου κατά της απόφασης για την μεταφορά των τμημάτων στις Σέρρες

Με δήλωση του στην Delta press ο βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου τονίζει την αντίθεση του για την αιφνιδιαστική απόφαση και ζητά απαντήσεις σε σειρά ερωτημα΄των σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωση του: «Η απόφαση για τη μετακίνηση του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από την Σίνδο στις Σέρρες προκαλεί, όπως είναι εύλογο, σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει να απαντηθούν.

Εν μέσω παρατεταμένης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης η “μετακόμιση” χιλιάδων φοιτητών γεννά, όπως είναι φυσιολογικό, αντιδράσεις.

Προσωπικά δεν πιστεύω στους αιφνιδιασμούς. Γι’ αυτό θεωρώ πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Τμήματος και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό προς όφελος των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Θα προσπαθήσω να εξετάσω τη δυνατότητα να αναθεωρηθεί η κατάργηση του Τμήματος από τη Σίνδο. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξω συναντήσεις με τη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε να εξεταστεί εκ νέου η συγκεκριμένη απόφαση».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.