ΘέμαΤοπικά

FARMA – CHEM: «Παντελώς ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»

Ανακοίνωση – απάντηση στα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας εξέδωσε η εταιρεία FARMA – CHEM, χαρακτηρίζοντάς τα «ανυπόστατα» και κάνοντας γνωστή της θέση της.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της FARMA – CHEM:

«Περιήλθαν τις τελευταίες ημέρες σε γνώση της εταιρίας μας διάφορα δημοσιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, μεταξύ των οποίων και δικά σας, τα οποία, χωρίς να κατονομάζουν συγκεκριμένη εταιρία ή κάποιο συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο, αναφέρονται σε εταιρία φυτοφαρμάκων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και σε σοβαρότατες περιβαλλοντικές παραβάσεις που έχουν εντοπίσει το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Μολονότι ουδέποτε η εταιρία μας ή, εξ όσων γνωρίζουμε, εργαζόμενοι ή εξωτερικοί συνεργάτες αυτής ενεπλάκησαν σε οποιαδήποτε δημοσιογραφική έρευνα ή διασταύρωση σχετικά με τα αναγραφόμενα στα δημοσιεύματα, ούτε κατονομάστηκε από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα σε δημόσια ανακοίνωσή του, εικάζουμε ότι τα δημοσιεύματα αφορούν στην εταιρία μας ενόψει περιβαλλοντικού ελέγχου που διενεργήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας στο πλαίσιο απόρρητης προανακριτικής διαδικασίας. Εφόσον τούτο ισχύει, δηλώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι παντελώς ανυπόστατα, δεδομένου ότι δεν έχει εξαχθεί κανένα οριστικό πόρισμα από καμία ελεγκτική ή διωκτική αρχή σχετικά με οποιοδήποτε εύρημα, πολλώ δε μάλλον σχετικά με οποιαδήποτε περιβαλλοντική παράβαση της εταιρίας μας.

Παντελώς αναληθές είναι, επίσης, ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρίας (ή και οποιοδήποτε στέλεχος αυτής) οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι ενώπιον οποιασδήποτε προανακριτικής ή διωκτικής αρχής ή ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αυτών και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τέλος, παντελώς εκτός πραγματικότητας είναι αφενός οι αναφορές σε συγκεκριμένες ποσότητες ενταφιασμένων επικίνδυνων για το περιβάλλον υλικών και στην επικινδυνότητα για το περιβάλλον αυτών καθώς και στην κύρωση της διακοπής λειτουργίας της εταιρικής επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι κατά τη πολυετή λειτουργία της εταιρίας μας, έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιοι τακτικοί έλεγχοι έχοντες σχέση με την περιβαλλοντική συμμόρφωση της εταιρικής επιχείρησης χωρίς να έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση και χωρίς να έχει επιβληθεί οποιαδήποτε κύρωση.

Επιφυλασσόμαστε για νεότερη και λεπτομερέστερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει σήμερα έλεγχος. Δηλώνουμε, τέλος, ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος της εταιρίας και των διευθυνόντων συμβούλων της κατά παντός υπευθύνου για οποιαδήποτε υφιστάμενη ή μελλοντική συκοφαντική αναφορά σε βάρος της εταιρίας μας, η οποία πλέον, αν δεν επακολουθήσει διορθωτικό δημοσίευμα από τους εκάστοτε συντάκτες των ως άνω δημοσιευμάτων (υμών συμπεριλαμβανομένων) θα θεωρείται ρητά κατονομασθείσα. Να ληφθεί υπόψιν ότι τα δημοσιεύματα αυτά τέθηκαν υπόψιν από άγνωστους σε εμάς κύκλους σε προμηθευτές, πελάτες και συνεργάτες μας ως αφορώντα στην εταιρία μας, με σκοπό να πλήξουν τη φήμη και τη φερεγγυότητά της και ήδη αναπαράγονται πολλαπλασιαστικά στο διαδίκτυο με ανυπολόγιστες δυσμενείς συνέπειες και την κολοσσιαία αρνητική δημοσιότητα σε βάρος της εταιρίας μας.

Για την εταιρία, Σωτήριος Μυλωνάς

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος FARMA-CHEM SA».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.