Τοπικά

Επιστολή – έκκληση για περισσότερη αστυνόμευση

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου με επιστολή που απέστειλλε στους επικεφαλείς της Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη, τον γενικό αστυνομικό Διευθυντή υποστράτηγο κ. Μαυρόπουλο και τον διευθυντή της Αστυνομίας ταξίαρχο κ. Μπουλούμπαση κάνει έκκληση για περισσότερη αστυνόμευση στη Σίνδο αναφερόμενος παράλληλα σε έξαρση κρουσμάτων κλοπών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η επιστολή:

“Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε σαν Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου, να σαςενημερώσουμε αναφορικά με ένα πρόβλημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να γιγαντωθεί αποτελώντας εστία σημαντικών κινδύνων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφερόμαστε σε περιστατικά κλοπών και πρόκλησηςκαταστροφών που έλαβαν χώρα με διαφορά μόλις λίγων ημερών σε καταστήματα και σε περίπτερα της περιοχής μας και στα οποία, όπως αποτυπώθηκε στο οπτικό υλικό που υπάρχει στην διάθεση μας, οι δράστες ήταν μικρά παιδιά και κυρίως από οικογένειες ρομά όπου έχουν εγκατασταθεί παράνομως σε κτήρια του ΟΣΕ και σε ιδιόκτητα εγκαταλελειμμένα κτήρια.

Η περιοχή μας όπως γνωρίζεται είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση και τα μέσα που μέχρι σήμερα μας έχουν διατεθεί είναι ελάχιστα ως προς την απόδοση της ιδανικής αστυνόμευσης, φυσικά και κατανοούμε ότι το έργο σας εκτός από δύσκολο είναι και πολυεπίπεδο καθώς σαν υπηρεσία έχετε επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες και σίγουρα έρχεστε αντιμέτωποι με ποικιλία καταστάσεων.

Ωστόσο, και εσείς πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε πως απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση καθώς και συνεχή παρακολούθηση ατόμων αλλά και δραστηριοτήτων προκειμένου να προλαμβάνονται, στο μέτρο του δυνατού φυσικά, έκνομες δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων αλλά και των συναδέλφων μας , γιατί όπως γνωρίζετε τον τελευταίο χρόνο έχουμε, σαν επαγγελματίες υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού διατηρώντας τις επιχειρήσεις μας κλειστές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα οι συνάδελφοι στην εστίαση δεν έχουν ακόμη ανοίξει και δυστυχώς δεν είναι ούτε σε θέση να γνωρίζουν πότε θα τους δοθεί η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους , αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και όταν επιτέλους τους δίνεται η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν παρεμβατικές συμπεριφορές και κλοπές οι οποίες μάλιστα στην πλειονότητα των περιπτώσεων συνοδεύονται από ζημιές χιλιάδων ευρώ, είναι λοιπόν λογικό να τους πνίγει ένα αίσθημα αγανάκτησης.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος της επιστολής μας, να σας ενημερώσουμε και να θέσουμεστην διάθεση σας τους εαυτούς μας προκειμένου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία μεταξύ μας είναι η απαραίτητη συνθήκη μέσα από τηνοποία μπορούμε να επιλύσουμε από κοινού προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τηνεπιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία τηςκοινωνίας γενικότερα, και προκειμένου να μπορέσετε με επιτυχία να υλοποιήσετε το έργο σας, αποδίδοντας έτσι ένα σημαντικό αίσθημα ασφάλειας στους συνδημότες μας.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου”

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.