ΘέμαΠολιτική

Επιμονή για την ΔΕΘ στα δυτικά

Να ”μετακομίσει” η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και ο χώρος της ΔΕΘ να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο επανέλαβαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέλη της Κίνησης Πολιτών για το σχέδιο “Η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο για μια Πράσινη Θεσσαλονίκη“.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το ”παρών” μεταξύ άλλων ο πολεοδόμος, Στράτος Μάνος, ο οποίος σχολίασε πως το σχέδιο ”είναι μία πρόταση που διεκδικεί την βελτίωση των όρων διαβίωσης στο κέντρο και τη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως για τη βιωσιμότητα της Διεθνούς Έκθεσης. Η μετακίνηση της ΔΕΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη θα απελευθερώσει έναν σημαντικό -ζωτικής σημασίας- χώρο για να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο. Θα προσφέρει οξυγόνο στην πόλη, θα είναι ένας χώρος αναψυχής από την καθημερινότητα. Η μετακίνηση της ΔΕΘ στον δυτικό τομέα θα προσφέρει μία αναπτυξιακή δομή, η οποία είναι ελκυστής επενδύσεων”.

”Η Θεσσαλονίκη θέλει ανάσες, δεν θέλει μπετό”

Ο πρώην υπουργός υποδομών του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιάννης Μαγκριώτης, υποστήριξε πως ‘‘η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις από το 2012 επιμένουν να αφαιρέσουν από τη Θεσσαλονίκη ακόμα και την τελευταία δυνατότητα να αποκτήσει έναν πράσινο πνεύμονα στο κέντρο της πόλης, όπως είναι το μητροπολιτικό πάρκο. Ο χώρος της ΔΕΘ να μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο, να ενσωματώσει διάφορες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τα κτίρια που έχουν ιστορική και αρχαιολογική αξία”.

πηγή: thestival.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.