ΕλλάδαΘέμα

Επί 13 χρόνια έριχνε μπάζα σε δασική έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη (pics)

Με την ανοχή αρμόδιου λειτουργού που έκανε τα… στραβά μάτια, ένας 49χρονος έριχνε μπάζα σε δασική έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη εδώ και 13 χρόνια!

Όπως προέκυψε, ο 49χρονος είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων καταπατώντας δασική έκταση και κάνοντας συστηματική απόρριψη μπαζών τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2008 έως το Σεπτέμβριο του 2021.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, όπως και σε βάρος 68χρονου λειτουργού δημοτικής υπηρεσίας ο οποίος έκανε «πλάτες» στον κατηγορούμενο. Επίσης, ανάλογες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 55χρονο, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε περιβαλλοντική ρύπανση με μπάζα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ατόμων ηλικίας 49, 68 και 55 ετών για περιβαλλοντική ρύπανση προερχόμενη από ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), καθώς και για κατάληψη δημόσιου κτήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε έπειτα από την αυτοψία αρμοδίων υπαλλήλων ο 49χρονος είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων του σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσια δασική έκταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι προέβαινε σε συστηματική απόρριψη και διάστρωση μπαζών (Α.Ε.Κ.Κ.) με επιχωμάτωσή τους, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο σταδιακή αναδιαμόρφωση του ανάγλυφου του εδάφους της περιοχής τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2008 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 68χρονος, ως αρμόδιος λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας παρέλειψε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς σε δημόσια δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώθηκαν ανεξέλεγκτες απορρίψεις μπαζών (Α.Ε.Κ.Κ.), διαφόρων άλλων στερεών απόβλητων και άχρηστων κάδων Δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, έπειτα από αυτοψία των αρμοδίων Υπαλλήλων σε έτερο σημείο, ιδιοκτησίας του 55χρονου, διαπιστώθηκε η απόρριψη και διάστρωση αποβλήτων εκσκαφών χωμάτινης σύστασης, που οδηγεί στο συμπέρασμα συστηματικής αναδιαμόρφωσης του ανάγλυφου μιας πλευράς του οικοπέδου, η οποία εφάπτεται με ρέμα και είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή επέκταση του γεωτεμαχίου προς την κατεύθυνση του ρέματος. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι μέρος των χωμάτων απορρίφθηκαν στο εν λόγω σημείο στο πρανές του ρέματος από τον 49χρονο, κατόπιν αιτήματος του 55χρονου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δείτε ακόμη:
Σε ζεστό κλίμα η κοπή πίτας της ΔΕΥΑΔΔ (pics)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.