ΕλλάδαΘέμα

Έλεγχοι για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Εννέα συλλήψεις

Σε στοχευμένους ελέγχους για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, προβαίνοντας μάλιστα και σε εννέα συλλήψεις.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.119 προϊόντα παρεμπορίου, ενώ βεβαιώθηκαν 14 πρόστιμα των 1.000 ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το παρεμπόριο αναφέρει τα εξής:

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, η οποία σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπον Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-03-2024 έως 24-03-2024, σε λαϊκές αγορές της Τούμπας και Ξηροκρήνης αλλά και σε περιοχές των Δήμων Θέρμης και Κορδελιού – Ευόσμου:

•             Ελέγχθηκαν (241) άτομα,

•             Συνελήφθησαν (9) εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,

•             Βεβαιώθηκαν (14) διοικητικά πρόστιμα ύψους (1.000) ευρώ έκαστο,

•             Σχηματίστηκαν επιπλέον (17) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και 

•             Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (3.119) προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.