Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμαΠολιτιστικά

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων – Το Σάββατο η παρέλαση που είχε αναβληθεί

Στο Ελευθέριο – Κορδελιό οδηγούν όλοι οι δρόμοι το απόγευμα του Σαββάτου 16/3, καθώς στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η Αποκριάτικη Παρέλαση που είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Δήμος για τις Απόκριες και τα Κούλουμα συνεχίζονται με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Μετά τις «Καψαλιές», με την αναβίωση του ομώνυμου εθίμου της Αποκριάς στο Αμφιθέατρο – πεζόδρομο Ελευθερίου – Κορδελιού, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα:

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στην Πλατεία Ευόσμου (μπροστά στο Δημαρχείο), με μουσική, κλόουν, ανιματέρ και άλλες εκπλήξεις.

Στις 18:00 θα διεξαχθεί στον πεζόδρομο Ελευθερίου – Κορδελιού η Αποκριάτικη Παρέλαση, η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η αφετηρία θα είναι στο παλιό Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού και ο τερματισμός στο Υπαίθριο Θέατρο Ελευθερίου – Κορδελιού. Θα υπάρχουν κεράσματα, προσφορά από την Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου – Κορδελιού και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στις 11:00, θα εορταστούν τα Κούλουμα, με μουσικά παραδοσιακά σχήματα, φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα σε τρία σημεία του Δήμου:

 – Αμφιθέατρο – πεζόδρομος (Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού)

 – Πάρκο Προσκόπων (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)

 – Πάρκο Ελπίδας – ΚΑΠΗ (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)

Δείτε ακόμη:
Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Τακτικότερο πλύσιμο δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων για περισσότερη καθαριότητα

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.