ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Ενίσχυση της προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες

Στην ενίσχυση της προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες προχωρά ο Δήμος Δέλτα. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Τρίτη 9/6 από τη δήμαρχο Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, προκειμένου να κατασκευαστούν χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 19 σχολεία και ράμπες πρόσβασης σε πέντε σχολικές μονάδες.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου Δέλτα αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Δέλτα προχωρά στην υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Ραμπών και Χώρων Υγιεινής για την Πρόσβαση και την Εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Δέλτα», με στόχο τη δημιουργία ενός πιο προσβάσιμου και συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε 19 σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και την κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ σε 5 σχολικές μονάδες, ενισχύοντας ουσιαστικά την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Με παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των σχολείων μας, επενδύουμε στην άρση των εμποδίων και στη διαμόρφωση υποδομών που σέβονται τα δικαιώματα όλων των παιδιών.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για έναν Δήμο Δέλτα χωρίς αποκλεισμούς, με σχολεία ασφαλή, λειτουργικά και προσβάσιμα για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *