Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Διαδήλωση κατά της καύσης απορριμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης μέλη της Πρωτοβουλίας συλλόγων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF.

Μετά από μηχανοκίνητη πορεία σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης έφτασαν έξω από τη βιομηχανία, άνοιξαν πάνω και ζήτησαν την άμεση άρση της απόφασης για την καύση των απορριμμάτων, μια καρκινογόνα, όπως υποστηρίζουν, διαδικασία η οποία θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ζητούν ακόμη να μην προχωρήσει η κατασκευή σταθμών επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, να βελτιωθούν οι συνθήκες επεξεργασίας στον ΣΜΑ Ευκαρπίας και τέλος μια συνολική αλλαγή διαχείρισης των απορριμμάτων «που δεν θα είναι προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά των πολιτών», με διαλογή στην πηγή και ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους στις συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίες της Πρωτομαγιάς και σχεδιάζουν δράσεις για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: www.voria.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.