Δήμοι - ΠεριφέρειεςΠολιτιστικά

Δ. Ωραιοκάστρου: «Φιλίππεια 2023» με παραδοσιακούς χορούς και ανακοίνωση υλοποίησης έργων που θα αναβαθμίσουν το Παλαιόκαστρο

Με παραδοσιακούς χορούς, γλέντι και ανακοινώσεις σχετικά με την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν το Παλαιόκαστρο έγιναν το βράδυ της Τρίτης 25/7 τα «Φιλίππεια 2023», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Πέτρινο).

«Σας καλωσορίζουμε στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στο ιστορικό σχολείο όπου ανδρώθηκαν γενιές και γενιές και πραγματοποιούμε τα ”Φιλίππεια”. Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και είναι εδώ, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς. Γιορτάζουμε με την χάρη της Αγίας Παρασκευής, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευημερία», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΜΑΣ «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου, Φώτης Παρπόρης.

«Με αφορμή την αποψινή μας συνάντηση στα ”Φιλίππεια” θα ήθελα να σας κάνω γνωστές σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε δρομολογήσει για το Παλαιόκαστρο, με στόχο να βελτιώσουμε την περιοχή. Σε σύντομο διάστημα αναμένεται να παραδώσουμε το χώρο αθλητισμού κάτω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου. Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ανακατασκευή του δρόμου της Αγίας Παρασκευής, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την δημιουργία του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Μακ. Αγώνα, πετύχαμε να ιδρύσουμε ΚΕΠ στο Παλαιόκαστρο και μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και εντάξαμε το Ωραιόκαστρο στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πρώτη και πιο σημαντική παρέμβαση να έχει να κάνει με την ανάπλαση όλου του οικισμού του Παλαιοκάστρου. Η μελέτη θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες στους κατοίκους και τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να την εντάξουμε στο πρόγραμμα για να υλοποιηθεί», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα μέλη του «Φίλιππου» Παλαιοκάστρου για τις δράσεις που υλοποιούν και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου με την  «μπάντα της Φλώρινας» των Αδελφών Βαλκάνη. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής Παλαιοκάστρου. Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  και έγινε λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου.

Δείτε ακόμη:
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου – Α.Π.Σ. Αστραπή Μεσαίου: Ποντιακό γλέντι στην Πλατεία Μεσαίου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.