Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμαΠολιτιστικά

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Βραβεύσεις 495 μαθητών και 73 εκπαιδευτικών

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου βράβευσε 495 μαθητές και 73 εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου που είχαν διακριθεί σε Πανελλαδικούς και Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς.

Είχε προηγηθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.

«Χρόνια πολλά στα παιδιά μας που μορφώνονται και σπουδάζουν, χρόνια πολλά στους δασκάλους που νοιάζονται περισσότερο απ’ όλους για τα παιδιά μας μετά από εμάς τους γονείς, χρόνια πολλά σε όλους τους ανθρώπους της εκπαίδευσης», ανέφερε ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης στο χαιρετισμό του και πρόσθεσε:

«Σήμερα τιμούμε την Παιδεία και όλους όσοι προσπαθούν μέσω της μόρφωσης να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία. Παράλληλα, τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, οι οποίοι ”πάντρεψαν” δύο μεγάλες ιδέες: τον Ελληνισμό, ο οποίος από την αρχαιότητα διέδωσε τα γράμματα, τις τέχνες, την άμιλλα και τον πολιτισμό, με τη χριστιανική θρησκεία μας, που δίδαξε την αγάπη για το συνάνθρωπο. Αυτό το κατάφεραν οι Τρεις Ιεράρχες, οι πνευματικοί φάροι για όλους μας, τη διδασκαλία των οποίων πρέπει να τηρούμε όπως το Ιερό Ευαγγέλιο».

Τη «Γιορτή των γραμμάτων» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου άνοιξε η Χορωδία Ψαλτικής Τέχνης «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», με Χοράρχη τον κ. Ιωάννη Μπουλούκα, με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και ακολούθησε η ευλογία από τον προϊστάμενο του ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Γεώργιο Μίλκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΚΜ, Στάθης Αβραμίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σχολικής Στέγης – Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων, Σύμινα Καλού, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σίτσας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, Παναγιώτης Καμπαρούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Ξενιτόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Κατσούκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μίμης Κεραμιδάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Καλαϊτζίδης, Αικατερίνη Κυριαζίδου και Ηλίας Λιάπης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Χερκελετζής, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου.

Δείτε ακόμη:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.