Πολιτική

Αρβανιτίδης: «Η κυβέρνηση βάζει πλέον στόχο και το νερό» (vid)

Την καταψήφιση του Νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ εισηγήθηκε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ένα «Πολυνομοσχέδιο – Χίμαιρα», με το οποίο «η κυβέρνηση ευτελίζει τις θεσμικές διαδικασίες, υποβαθμίζει το περιβάλλον, μαρκάρει τον ηλεκτρικό χώρο και βάζει πλέον στόχο και το νερό».

«Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά, παραβιάζει βασικές αρχές καλής νομοθέτησης, φέρνοντας ένα Πολυνομοσχέδιο – Χίμαιρα που αποτελεί το άθροισμα τριών νομοσχεδίων και τροπολογιών τελευταίας στιγμής, το γινόμενο πολλών φωτογραφικών διατάξεων και πελατειακών ρυθμίσεων, τη διαίρεση και τον κατακερματισμό των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων για το νερό και τέλος, πολλές μα πολλές αφαιρέσεις. Την αφαίρεση κάθε ελπίδας για αληθινή ενεργειακή δημοκρατία, την αφαίρεση της ουσιαστικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης, την αφαίρεση μέτρων από τις ελάχιστες αναγκαίες αποστάσεις των τουριστικών κατοικιών από τον αιγιαλό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης.

«Το παρόν συνονθύλευμα διατάξεων συναγωνίζεται ευθέως τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κ. Χατζηδάκη, ως ένα από τα πιο προβληματικά νομοσχέδια. Ολοκληρώνεται έτσι ο κύκλος της θητείας της Κυβέρνησης της ΝΔ που μόνο πίσω μας πήγε στα ζητήματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Με τέτοια Νομοσχέδια δεν μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ να φτιάξει ένα σύγχρονο κράτος – αλλά ένα πελατειακό κράτος», ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δείτε σε video όλα όσα είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης:

Δείτε ακόμη:
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις ο Γιώργος Αρβανιτίδης (pics)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.