ΘέμαΤοπικά

Αποχή Φωτόπουλου με αιχμές για την εκλογή προέδρου

Με ανακοίνωση του ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

«Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τρίτη φορά προς ανάδειξη προέδρου, διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα του δημοτικού συμβουλίου αλλά της παράταξης σας και σε τελική ανάλυση της διοίκησης που κληθήκατε από τους δημότες να ασκείσετε, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν μπορείτε…», αναφέρει χαρακτηριστικά η πλευρά Φωτόπουλου και προσθέτει ότι «οι παραιτήσεις των μελών της παράταξης του δημάρχου από τα αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν είναι συχνές σε σημείο που έχει γίνει ρουτίνα και γι’ αυτό δεν μας εκπλήσσει, αν μάλιστα ανατρέξει κανείς και στην έως τώρα πορεία της συνεδρίασης της Κυριακής…  Δηλαδή: Αρχικά παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα ο κ.Ευάγγελος Χαλβατζής παραμένοντας ωστόσο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού και ορίζεται νέος Πρόεδρος ο κ.Ναζλίδης. Ο κ.Χαλβατζής ορίζεται πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια και μετά από «ωρίμανση των συνθηκών και αντιλήψεων» κατά τη δήλωση των Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου και του Δημάρχου κ.Ιωαννίδη, ο κ.Χαλβατζής «παραιτείται» από μέλος του Οργανισμού και στη θέση του ορίζεται ως μέλος ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος αλλά και ως Πρόεδρος του Οργανισμού… Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ορίστηκε ως μέλος αλλά και Πρόεδρος ο κ.Διαμαντόπουλος, ο κ.Χαλβατζής και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να προεδρεύσει. Προήδρευσε και με ομολογουμένη επιτυχία ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης μας κ.Δημήτριος Δαρμουσλής. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, τρία μέλη της παράταξης του Δημάρχου και στενοί του συνεργάτες, η κ.Γεωργιάδου Χρυσούλα-αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κ.Γεώργιος Κυριακίδης – αντιδήμαρχος Καθαριότητας και η κ.Ευαγγελία Ρουσσομάνη -ορισθείσα εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη του κ.Διαμαντόπουλου, απείχαν από την επικύρωση του διορισμού του κ.Διαμαντόπουλου ως προέδρου του Οργανισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο…».

Η ανακοίνωση Φωτόπουλου καταλήγει πως «τα προβλήματα λοιπόν στην παράταξη σας κ.δήμαρχε δεν μπορούμε να σας τα λύσουμε εμείς που μας καλείτε να εκλέξουμε για τρίτη φορά πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε διάστημα 18 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων σας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και λύστε τα μόνοι σας και μην υποβαθμίζετε τους ίδιους τους θεσμούς».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.