ΘέμαΤοπικά

«Απαλλαγή μυδοκαλλιεργητών από το τέλος επιτηδεύματος» ζητά ο Καράογλου

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στους μυδοκαλλιεργητές οι οποίοι την ώρα που αντιμετωπίζουν την καταστροφή της παραγωγής τους εξαιτίας των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών έρχεται η κυβέρνηση να τους επιβάλλει και τέλος επιτηδεύματος. Αναλυτικά η ερώτηση του αναφέρει:

“Αντιμέτωποι με μία απρόσμενη εξέλιξη βρέθηκαν οι επαγγελματίες μυδοκαλλιεργητές κατά την υποβολή των δηλώσεων χρήσης 2020. Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι μυδοκαλλιεργητές (ΚΑΔ 32.14) επιβαρύνονται με τέλος επιτηδεύματος στις φορολογικές τους δηλώσεις, κάτι ωστόσο που δεν συνέβαινε το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ε2140/2020.

Στις 20 Αυγούστου 2020 δημοσιεύθηκε η Ε.2140/2020, με θέμα παροχή οδηγιών για τον τρόπο εφαρμογής της αναστολής του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες και αλιείς. Ωστόσο, η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος έρχεται σε αντίθεση με την ΚΥΑ 5756/21 (ΦΕΚ Β’ / 3453/29.7.2021), αλλά και με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, άρθρο 25, εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς παράκτιας αλιείας υπό όρους (Ν.4797/23.04.2021).

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τι συμβαίνει με την επιβολή τέλους επιτηδεύματος στους μυδοκαλλιεργητές για το έτος χρήσης 2020 και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την απαλλαγή τους;”

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.