Ελλάδα

Αντίνου: «Καθεστωτική απόφαση η κατάργηση της παρέλασης στο Ελευθέριο – Κορδελιό»

Δριμεία κριτική στο δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, ασκεί ο Χρήστος Αντίνου, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού, μετά την απόφαση του δημάρχου για κατάργηση της παρέλασης στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού.

«Πέρσι, η απόφαση του δημάρχου για την κατάργηση της παρέλασης είχε ληφθεί μόλις επτά ημέρες νωρίτερα, χωρίς κανείς να προλαβαίνει να αντιληφθεί τι γίνεται. Μάλιστα, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε καν οι σύμβουλοι της διοίκησης», δήλωσε ο κ. Αντίνου στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4. Μάλιστα, έκανε λόγο για «καθεστωτική» και «αντιδημοκρατική» απόφαση.

Όσον αφορά τον επικείμενο εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Χρήστος Αντίνου ανέφερε: «Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος, έστειλαν μία επιστολή στο δήμο, για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και με στόχο να αρθεί η απόφαση του δημάρχου. Δεν αντιδρούν μόνο 5-10 καταστήματα και επαγγελματίες, αλλά όλοι οι φορείς της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού. Μιλάμε για 40.000 ανθρώπους».

Κληθείς να εξηγήσει την απόφαση του δημάρχου, ο κ. Αντίνου σημείωσε: «Ο κ. Μανδαλιανός είπε πως η παρέλαση καταργείται λόγω Covid, κάτι εντελώς άτοπο. Όταν έχεις πανδημία, τις δύο παρελάσεις τις κάνεις τέσσερις, όχι μία. Εκτός και αν κολλάει μόνο στο Κορδελιό! Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι δύο παρελάσεις διχάζουν! Αντιδράσεις υπάρχουν και από τον Εύοσμο, καθώς τα παιδιά χρειάστηκε να περπατήσουν 1,5 – 2 χλμ για να κάνουν παρέλαση. Το τρίτο επιχείρημα του δημάρχου, ήταν το να… πάμε το δήμο παρακάτω. Αυτό, όμως, δεν το κάνεις αποδομώντας και αφαιρώντας, αλλά προσθέτοντας εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αντίνου, το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να φέρει το θέμα προς συζήτηση μέσα στον επόμενο μήνα. «Αν δεν το κάνει, μετά δεν θα συζητάμε για την παρέλαση, αλλά για άλλες καταστάσεις και το λόγο που έγινε η αφαίρεση της παρέλασης από το Ελευθέριο – Κορδελιό», σχολίασε με νόημα.

Αναφερόμενος στα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης Μανδαλιανού, ο Χρήστος Αντίνου έκανε λόγο για «έλλειψη προγραμματισμού» και «αλχημείες». Μάλιστα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα του υπόγειου πάρκινγκ, για το οποίο εδώ και 12 χρόνια δεν μπορούν να εκταμιευτούν οι 70.000 ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του. «Ο δήμος έχει προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να αξιοποιήσει 70.000 ευρώ για να ανοίξει ένα πάρκινγκ που άλλοι δήμοι θα το ονειρεύονταν;», αναρωτήθηκε.

«Μετά τη συνένωση των δήμων, εδώ και 12 χρόνια, δεν έχουμε δει τίποτα στο Ελευθέριο – Κορδελιό», πρόσθεσε ο κ. Αντίνου, κατηγορώντας το διοίκηση του δήμου ότι δεν έχει ασχοληθεί καν με μείζονα θέματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.