Τοπικά

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Ο θάνατος του 52χρονου χειριστή κλάρκ ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Σίνδου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό καθώς γενικότερα στην συγκεκριμένη επιχείρηση άλλα και σε πολλές ακόμα που βρίσκονται στη ΒΙΠΕ εργάζονται πολλοί κάτοικοι του Δήμου Δέλτα.

Ήδη υπήρξαν αντιδράσεις από κόμματα και από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενώ δημοσιεύματα εξέφραζαν έντονους προβληματισμούς για την ιχνηλάτηση και γενικότερα για την αντιμετώπιση του επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ίδια επιχείρηση το οποίο προηγήθηκε και ήταν του 58χρονου οδηγού λεωφορείου της επιχείρησης.

Ο 58χρονος οδηγός μετέφερε με το λεωφορείο 11 εργαζόμενους της επιχείρησης από την πόλη στην ΒΙΠΕ και ένας εκ των οποίων ήταν ο 52χρονος. Ο οδηγός νόσησε πρώτος από τον κορονοϊό όμως όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία η οποία ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διερεύνησε το θέμα μετά από καταγγελία από το Σωματείο Χειριστών και έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που το εργοστάσιο συνέχισε να λειτουργεί ενώ υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΕΚΘ στους περίπου 100 εργαζόμενους δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Το ΕΚΘ προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία ότι το εργοστάσιο ήταν σε λειτουργία πάρα τα κρούσματα ζητώντας να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό, για την ώρα μόνο την Δευτέρα, λόγω πένθους.

Η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές πήγαν χθες στο εργοστάσιο και μέτρησαν τις θερμοκρασίες των εργαζομένων, χωρίς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. «Δύο ήταν τα κρούσματα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ο 52χρονος που δυστυχώς κατέληξε και ένας ακόμη συνάδερφος που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Χάρης Κυπριανίδης και τόνισε ότι «τώρα γίνονται έρευνες από τον ΕΟΔΥ για το τι πήγε λάθος και δεν έχει ελεγχθεί κανένας από τον περίγυρο του κρούσματος, που δυστυχώς κατέληξε. Πάντως δεν βλέπουμε να ισχύουν για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ως τώρα, τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.